Ahoj! Netflix je už konečně česky!

Je to tu. Celosvětově oblíbené televizní pořady a filmy na Netflixu je teď možné sledovat také v čestině.

Praha, 11. října 2019Přední světová streamovací platforma Netflix dnes oficiálně spustila české uživatelské rozhraní s českými titulky i dabingem. Pokrývá tisíce hodin oblíbených televizních pořadů a filmů, včetně uznávané původní nabídky z dílny Netflix.

Netflix nabízí zcela nový způsob sledování televize. Poskytuje okamžitý a úplný přístup k filmům, seriálům a televizním pořadům na tabletech, smartphonech, počítačích a herních konzolích. Diváci si tak mohou zábavu užívat opravdu kdykoli a kdekoli. 

Měsíční poplatek umožňuje uživatelům vybrat si z velkého množství filmových hitů, populárních seriálů, dokumentů, nezávislých filmů, stand-up komedií, programů pro děti a v brzké době také z mnoha populárních českých titulů. Nové filmy a původní seriály Netflixu (známé jako Netflix Originals) jsou k dispozici po celém světě a všechny epizody dostupných sérií je vždy možné shlédnout najednou.

Netflix sledují diváci z celého světa celkem 115 miliard hodin ročně. V současné době je Netflix k dispozici ve 190 zemích světa. Existuje ve 32 jazykových mutacích, včetně té české. To znamená, že vše ze série Netflix Originals pokaždé vyjde ve stejný okamžik ve všech těchto mutacích, a to s dabingem, s titulky, nebo dokonce v obou variantách. 

„Nejenže ode dnešního dne nabízíme naše služby v češtině, ale také velmi rádi oznamujeme, že jsme přidali asi 70 populárních českých filmů, a to jak nových, tak těch klasických. Mezi ně patří například LOVEní, Špindl, Anděl Páně 2, Padesátka, Vratné lahve, Po strništi bos, Masaryk, Pupendo, Ostře sledované vlaky, Tmavomodrý svět nebo třeba Kuky se vrací. Do konce letošního roku se toto číslo zvedne až na 150. Dále budeme mít veškerý populární mezinárodní obsah dabovaný v češtině,“ vysvětluje marketingový ředitel Netflixu pro střední a východní Evropu, Tomek Ebbig. 

Mezi připravované filmy z dílny Netflix patří velmi očekávaný The Irishman Martina Scorseseho (Robert De Niro a Al Pacino), potom El Camino, film inspirovaný seriálem Perníkový táta, The Laundromat (Meryl Streep, Antonio Banderas a Gary Oldman) a The Two Popes (Anthony Hopkins a Jonathan Pryce).

Z původních oceňovaných seriálů jsou tu například Stranger Things, Orange is the New Black, Koruna, Narcos, Black Mirror a La casa de Papel. Tato služba nabízí také kultovní americké pořady a filmy, jako jsou třeba Kravaťáci, Gossip Girl, Perníkový táta, Pán prstenů, South Park nebo Gilmorova děvčata.

Kromě jazykové lokalizace budou mít předplatitelé služby také přístup k exkluzivním seriálům a filmům v Ultra HD 4K a HDR kvalitě. Netflix nabízí skvělý zážitek s mnoha tituly dostupnými ve vysokém rozlišení s prostorovým zvukem Dolby Digital Plus 5.1. 

Pokročilé technologie s až pěti uživatelskými profily pomáhají divákům objevovat zábavu, kterou si zamilují. 

Pro mobilní uživatele nabízí Netflix speciální ovládací prvky, které pomáhají lépe sledovat a spravovat spotřebu dat. Uživatelé, kteří často cestují, mohou bez problémů stahovat většinu obsahu z katalogu dopředu a dívat se na něj později bez připojení k internetu. To je užitečné zejména v letadle a mnohdy také ve vlaku. 

Netflix dnes také spustil české stránky na Facebooku a na YouTube. 

___________________________________________________________________________ 

O Netflixu

Netflix je světová jednička mezi službami poskytujícími zábavu na internetu. Ve více než 190 zemích světa si více než 151 milionů předplatitelů užívá televizní seriály, dokumenty a celovečerní filmy v široké paletě žánrů a řadě jazyků. Členové služby si můžou svoji podívanou vychutnávat podle libosti, kdykoli, kdekoli a na jakémkoli zařízení připojeném k internetu. Přehrávání můžou zastavit a znova spustit – bez reklam a bez závazků.