Na šablonách Webnode je založeno přes 32.000 českých e-shopů

Pro e-shopy se blíží jedno z nejziskovějších období. Ze statistik společnosti Webnode, který je tvůrcem nástroje pro tvorbu webových stránek, vyplývá, že nejvíce objednávek mají e-shopy právě v období od října do prosince. 

Česká republika patří podle statistik mezi favority v počtu e-shopů na počet obyvatel. On-line obchodování nabízí jedinečné příležitosti pro rozvoj malých a středních podniků. Volně dostupné šablony, na kterých si může e-shopu založit každý jednoduše i bez znalostí programování nabízí například společnost Webnode. 

Na šablonách Webnode je v České republice založeno přes 32 000 e-shopů. Na Slovensku, kde stejná služba funguje, je to o třetinu méně, okolo 11.000 e-shopů. V obou zemích jsou nejčastěji vybíranou kategorií pro založení e-shopu oblečení a doplňky. Na Slovensku mají na šablonách Webnode největší počet objednávek e-shopy prodávající různé doplňky. V Čechách je doplňují řeznictví, prodejci náramků, oblečení, knih a pak následují různé kurzy a masáže.

Protože zákazníci nakupují stále častěji prostřednictvím tabletů nebo telefonů, je založený e-shop na šablonách Webnode také v responzibilní verzi. Podle průzkumu Webnode za minulý rok jejich stránky navštívilo až 24 % uživatelů přes mobilní telefony. Důležitost responzivního webu je čím dál výraznější, a proto jsou i Webnode šablony připraveny pro návštěvníky z mobilů a tabletů. Díky funkčnosti stránek se automaticky přizpůsobí webová stránka každému zařízení, na kterém je zobrazována. 

Česká společnost s mezinárodní působností je na českém trhu už od roku 2008. V současnosti za chodem společnosti Webnode stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Zastoupení má ve více než 40 zemích po celém světě. 

O Webnode

Společnost Webnode je na českém trhu od roku 2008. Dnes za jejím chodem stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Webnode nabízí vlastní doménu, hosting a množství moderních a stylových šablon, které si podle své potřeby přizpůsobí každý uživatel sám. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí si můžete svojí osobní stránku, internetový obchod anebo firemní prezentaci vytvořit i z pohodlí domova. V Česku na této platformě funguje přibližně 2,9 milionů webových stránek. V roce 2018 jich přibylo přibližně 200 tisíc. Více informací najdete na www.webnode.cz.