AI ve finančnictví – příležitosti a rizika automatizace a autonomie

Praha, 28. října 2019 – Banky, pojišťovny a finanční instituce jsou leadery v zavádění nových technologií a umělé inteligence. Právě pro ně je připraven program plný zajímavých přednášek zaměřených na technologické inovace ve finančním sektoru, využití umělé inteligence, strojového učení a datové analýzy. Pozornosti řečníků neunikne ani bezpečnost a právní rámec implementace nových technologií. Zavítejte 20. listopadu do konferenčních prostor Hotelu Grandior a buďte v centru dění na konferenci IT ve finančnictví. 

Jedním z řady silných jmen, která jsou v avizovaném programu konference zastoupena, je Martin Rehák. Své jméno letos spojil s ambiciózním startupem Bulletproof AI. Jeho hlavním posláním je snaha pomocí umělé inteligence hlídat další umělé inteligence a učinit je tak bezpečnější. V souvislosti s tématem konference se přednáška Martina Reháka zaměří na dopad AI na finanční služby a interní IT procesy bank a finančních institucí, zejména pak na rizika spojená s automatizací a autonomií.

Prezentaci věnovanou zabezpečení před online podvody a ochraně webových bankovních systémů před cíleným i generickým malwarem, útokům typu MITB nebo MITM, zero-day či phishingovými útoky zájemcům z řad účastníků konference nabídne Radovan Gibala z F5 Networks.

O tom, jak inteligentní je v současné době umělá inteligence můžete popřemýšlet společně s Petrem Čermákem ze společnosti IBM Global Business Services. Výstup, kterým se publiku na IT ve finančnictví představí, objasní, co vše se dnes skrývá pod pojmem umělá inteligence a jaké jsou aktuální zkušenosti s jejími aplikacemi. Svůj výklad Petr Čermák okoření případy projektů, argumentačně pokryje také téma existujících omezení.

Praktické využití umělé inteligence (strojového učení) a to, jaká má strojové učení rizika, okomentuje z pozice práva Jan Diblík z advokátní kanceláře HAVEL&PARTNERS. Nejenže ve svém výkladu obsáhne aktuální témata z oblasti odpovědnosti a pravidel používání dnešní „umělé inteligence“ ve finančním sektoru, uvede také opět příklady z praxe protknuté očekávanými výzvami, kterým právo zřejmě bude čelit při posunu ke skutečné umělé inteligenci.

Josef Donát z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL pak svými slovy shrne dopady nejnovějších doporučení a praktické zkušenosti s outsourcingem a cloud computingem ve finančním sektoru, a to nejen z pohledu smluv, ale také z hlediska praktických opatření v oblasti dokumentace.

Pomyslná řečnická tečka za celou konferencí bude patřit Ivetě Štavinové z Tatra Banky. Opět se bude jednat o prakticky orientovanou přednášku, jejím nosným tématem bude sdílení zkušeností s implementací cloudových řešení v bance. 

Program, představení přednášejících a registrace na: https://financnictvi.konference.cz/