Jaké podcasty Češi nejvíce poslouchali v říjnu?

Praha, 4. listopadu 2019 – Česká služba pro poslech podcastů a zpravodajství Youradio Talk zveřejnila seznam TOP 10 nejvíce poslouchaných pořadů za minulý měsíc. Seznam ještě doplnila o tipy na zajímavé podcasty a novinky měsíce.

Mobilní aplikace Youradio Talk pro mluvené slovo nabízí téměř 300 pořadů. Jaké podcasty Češi nejvíce poslouchali za měsíc říjen? Žebříček je sestavený na základě statistik poslechovosti.

TOP 10 

  1. Fotbalové debaty deníku Sport – pravidelné diskuze s experty deníku Sport.
  2. Every Day English – Angličtina Youradio Talk – nejpoužívanější idiomy současného anglického jazyka.
  3. Historie českého zločinu – dobrodružství české kriminalistiky na pomezí rozhlasové hry a dokumentu.
  4. Kraus a blondýna – výběr nejlepších komentářů z uplynulého týdne. Blondýna se na Frekvenci 1 ptá, Jan Kraus odpovídá.
  5. 3v1 – Late Night Show Evropy 2 s Veronikou Arichtevou, Martinou Pártlovou a Nikol Štíbrovou.
  6. Ozvěny minulosti – historické momenty, objevy, katastrofy. 
  7. Týden ve vědě a výzkumu – novinky z oblasti výzkumu a vývoje za uplynulý týden. 
  8. Kalendárium – přehled výročí a významných i méně významných událostí pro každý den.
  9. ČT sport podcasty – sportovní podcasty webu ctsport.cz, vedle pravidelného fotbalového také biatlonový, hokejový a cyklistický. 
  10. Ranní show – legenda a gigant českého éteru Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým.

Vedle nabídky zpráv a podcastů od různých vydavatelů Youradio Talk produkuje i vlastními pořady a zpravodajství, které navíc třikrát denně aktualizuje. V uplynulém měsíci nejvíce poslouchaným pořadem z vlastní tvorby byly Ozvěny minulosti, které každý den připomínají jedno slavné výročí.  Následoval je vědecký pořad Týden ve vědě a výzkumu. 

Novinky

Mezi nově přidané pořady patří například Otázky pro Člověka, podcast Člověka v tísni o důležitých společenských tématech. „Čerstvou novinku je náš cestovatelský pořad Ruksak, v němž ukazujeme svět jiným pohledem. S cestovateli se bavíme o denních zážitcích ze zajímavých destinací jako například z Íránu, Arménie či Peru. Další novinkou je pořad Beef&Chipz, ve kterém Randy Cold každý měsíc probírá hudební novinky v oblasti hip hopu a rapu,“ uvedl Lubor Zoufal, head of digital and strategic development Active Radio.

Tipy měsíce

Pro zájemce o stravování bez cukru, jejichž počet u nás neustále roste, jsou určeny podcasty Cukrfree od Janiny Černé. Hlavně mezi mladšími posluchači a mezi těmi, co se chtějí naučit anglicky nenásilnou formu, je velmi oblíben pořad Kubova English. „Fanouškům humoru bych určitě doporučil Rádio RePublika. Členové divadelního souboru Rádio RePublika v něm reagují na aktuální události vlastní satirickou zpravodajskou relací, komentují zejména politickou a společenskou situaci u nás i v zahraničí,“ doplnil Lubor Zoufal. Podcasty Rádio RePublika dlouhodobě patří do TOP 20 nejposlouchanějších pořadů. 

Aplikace Youradio Talk je zdarma dostupná pro Android i iOS. V tomto měsíci plánuje Active Radio představit novou verzi webových stránek Youradio Talk, mobilní aplikace by se měla dočkat nové verze během zimy. Uživatelé se mohou například těšit na přehlednější službu a jednotné přihlášení do obou verzí. Sesterská služba Youradio je zaměřená na streamování hudby. 

Youradio Talk

Youradio Talk je původní česká mobilní aplikace pro přehrávání mluveného slova.  Kromě podcastů z mnoha zdrojů nabízí i vlastní zpravodajství, které aktualizuje třikrát denně. Velkou výhodou je rádiový režim neboli personalizované rádio, aplikace vám připraví unikátní program – přizpůsobený na míru, sestaví ho z pořadů a zpravodajství podle vašich zájmů. Uslyšíte tedy jenom témata, o která máte skutečně zájem. V katalogu si pak můžete procházet všechny pořady, přihlašovat odběry či vybírat jednotlivé díly k poslechu. Zdarma si mobilní aplikaci pro mluvené slovo Youradio Talk můžete stáhnout pro iOS i Android. Youradio Talk pochází z dílny multimediální skupiny Active Radio, spuštěna bylo letos v květnu.  

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádio EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá ročně akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.