Revoluce v řízení firem – lidé se chtějí v práci cítit svobodně

Brno je 7. listopadu místem nejvýznamnější konference o budoucnosti managementu v České republice s názvem Kam kráčí management aneb Ryba smrdí od hlavy. Jejím partnerem je Česká manažerská asociace.

Brno, 7. listopadu 2019 Český trh práce zažívá přelom, lidé stále více usilují o práci, v níž vidí smysl a která je baví, a chtějí spolupracovat s manažery, kteří je vnímají jako partnery. Takové postoje jsou patrné zejména u mladé generace, která jako zaměstnavatele upřednostňuje české firmy menší a střední velikosti, kde není přísně hierarchická struktura, nebo se pouští do podnikání. Například průzkum mezi studenty VŠE Praha zjistil, že 70 % z nich neuvažuje o práci ve velkém podniku.* Řada firem a organizací, i pod vlivem nových technologií a nástupu umělé inteligence, mění proto způsob řízení.

Jaké jsou recepty úspěšných manažerů na současné výzvy odpoví celodenní konference s názvem Kam kráčí management aneb Ryba smrdí od hlavy. Pořádá ji v Brně 7. listopadu University of Applied Management v partnerství s Českou manažerskou asociací (ČMA) a vydatelstvím First Class Publishing. Účastníci se při ní na třech stage setkají s jedenácti inspirativními řečníky, zažijí pět interaktivních workshopů. Další informace ZDE

Akci moderuje Vilém Vrba, člen prezídia ČMA a managing partner ve společnosti Skilled.cz. „Většina úspěšných manažerů dnes již ví, že se ve své práci neobejdou bez networkingu a hledání inspirace pro firemní i osobní rozvoj. Naše konference je tak unikátním místem, kde mohou získat nejen mnoho kontaktů pro nový byznys, ale i prostředím, které stimuluje k formulaci nových vizí a cílů,“ říká.

Další skvělí manažeři, členové ČMA, se objeví mezi řečníky. „Úspěšné společnosti staví své základy na úspěšných leaderech, kteří nedělají všechno pro sebe. Připravují pro lidi vítězství, která jim dodají sebedůvěru a zkušenosti,“ říká Adam Liška z Bekaert Petrovice, prokurista společnosti & výrobní ředitel Dramix, místopředseda Klubu Morava ČMA.

Vystupující se podělí i o zkušenosti s fungováním decentralizované firmy, hovořit o nich budou zakladatel brněnského IRESOFTu Jiří Halousek či Martin Bazala z ostravského RAYNETu.

Na konferenci zavítá odborník na umělou inteligenci prof. Vladimír Mařík (CIIRC), vítěz soutěže MANAŽER ROKU 2018, jejíž vyhlašovatelem je ČMA, či Zdeněk Bílek, předseda Klubu Morava ČMA, působící v Infoteam Sales Process Consulting AG.

O České manažerské asociaci

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Asociace vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA na 100 akcí, většinou v 15 regionálních a odborných klubech. Je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Spoluzaložila Českou podnikatelskou radu pro udržitelný rozvoj (CBCSD). Je členem asociace CEC European Managers, která sdružuje přes milion manažerů v celé Evropě.

* Zdroj: Stanislav Háša, vedoucí Katedry managementu Fakulty podnikohospodářské VŠE