Withings uvádí na český a slovenský trh dvojici nových zařízení pro pokročilou diagnostiku onemocnění srdce

 

  • Withings rozšiřuje svůj závazek přinášet pokročilá zařízení z oblasti srdečního zdraví a přináší na trh zcela nový tlakoměr s EKG a stetoskopem Withings BPM Core a první analogové hodinky s EKG na světě Withings Move ECG.

 

  • BPM Core je nejvyspělejším domácím tlakoměrem na světě, který má za cíl přinášet detailní informace o srdeční kondici a předcházet možným rizikům. 
  • BPM Move ECG přináší funkce pro zdraví, jako jsou monitorování sportovních aktivit, sledování kvality spánku a záznam EKG ve štíhlém těle s analogovým ciferníkem.

8, listopadu – Praha – Společnost Withings, průkopník v oblasti domácích zdravotnických zařízení, rozšířila své portfolio o sofistikovaný tlakoměr Withings BPM Core a analogové hodinky Withings Move ECG se záznamem EKG a výdrží baterie až jeden rok. Withings BPM Core je prvním volně prodejným zařízením s funkcí měření tlaku, EKG a digitálním stetoskopem, který naslouchá srdečním abnormalitám. Díky tomu je možné detekovat vážné ohrožení v podobě fibrilace síní nebo onemocnění srdečních chlopní. Withings Move ECG jsou první hodinky s analogovým ciferníkem
na světě s EKG. Mimo to nabídnou výdrž baterie až jeden rok, rozpoznání sportovních aktivit a sledování kvality spánku.

BPM Core: Nejpokročilejší domácí kardiovaskulární monitoring na světě

Withings BPM Core je nejpokročilejším zařízením společnosti Withings, které kombinuje stylový design s lékařskými funkcemi, jež jsou tradičně dostupné pouze v klinickém prostředí. Spolu s monitorováním krevního tlaku a srdeční aktivity zaznamenává také EKG pro identifikaci fibrilace síní, což je nejčastější setrvalou poruchou srdečního rytmu a hlavním faktorem vzniku mrtvice. 

Kromě toho nabídne digitální stetoskop, který naslouchá srdečním abnormalitám, aby včasně detekoval onemocnění srdečních chlopní. Toto onemocnění je charakteristické poškozením jedné
ze čtyř srdečních chlopní, při kterém může být vyžadován chirurgický zásah. 

Lidé s vysokým tlakem bývají více ohroženi rizikem poškození chlopní a fibrilace síní, přičemž několik klinických studií prokázalo silnou korelaci mezi těmito třemi stavy. Fibrilace síní však bývá často nedostatečně diagnostikována, protože symptomy nejsou kontinuální a mohou být snadno přehlídnuty během návštěvy u lékaře. Onemocnění srdečních chlopní pak bývají asymptomatická
na samotném počátku. Možnost sledovat všechny tyto tři podmínky současně zcela mění pravidla hry. 

Během pouhých 90 vteřin může Withings BPM Core provést všechna tato měření. Srdeční tep, krevní tlak a zaznamenávání EKG jsou zobrazovány na LED displeji a zároveň přenášeny do aplikace Health Mate v telefonu. EKG hodnoty a záznamy ze stetoskopu jsou vyobrazeny v aplikaci spolu s kvalitou EKG signálu (normální sinusový rytmus, fibrilace síní nebo neprůkazné) a potenciální detekcí onemocnění srdečních chlopní. Všechna data, měření, grafy a stetoskopické záznamy mohou být okamžitě sdíleny s osobním kardiologem a lékařem.

Withings Move ECG: Záznam EKG pomocí analogových hodinek

Společnost Withings si klade za cíl vytvářet designové produkty, které pomohou lidem k lepšímu zdraví a splnit kondiční cíle. Hodinky Withings Move ECG ztělesňují tento závazek kombinací medicínských technologií a analogovým designem s úžasnou výdrží baterie až jeden rok.

Withings Move ECG obsahuje tři elektrody, z nichž dvě jsou diskrétně integrovány do těla hodinek. Třetí elektroda se skrývá v ocelovém pouzdře hodinek. Pokud uživatelé zaznamenají příznaky
jako je palpitace, stačí jednoduše stisknout postranní tlačítko, dotknout se obou stran hodinek
po obvodu rámečku a zaznamenávání EKG může začít kdykoliv a na jakémkoliv místě. Po 30 vteřinách bude uživatel informován vibracemi o úspěšném měření. EKG výstup je následně analyzován pomocí proprietárního algoritmu, na jehož vývoji se podíleli odborníci z oblasti kardiologie.

Hodinky se automaticky synchronizují s aplikací Health Mate, která okamžitě klasifikuje srdeční rytmus. Během měření mohou uživatelé živě sledovat svůj elektrokardiogram v aplikaci, ale měření
je také možné bez přítomnosti telefonu. Data se uloží do paměti hodinek a synchronizují se
do telefonu, jakmile to bude možné. Naměřená data mohou být vygenerována do PDF souboru
a následně sdílena s lékařem, který může včasně pomoci s diagnózou a prevencí. 

Mezi funkcemi nechybí ani zaznamenávání spálených kalorií, ušlé vzdálenosti a rozpoznání sportovní aktivity. Sofistikované sledování spánku pak analyzuje délku, hloubku a kvalitu spánku. 

Dostupnost

Withings BPM Core je dostupný u vybraných prodejců za doporučenou cenu 6 590 Kč / 249,95 EUR. Withings Move ECG lze u vybraných prodejců zakoupit za doporučenou cenu 3 390 Kč / 129,95 EUR v černém barevném podáním s černým silikonovým řemínkem a bílém barevném podání s modrým silikonovým řemínkem. 

O společnosti Withings

Withings je lídrem v oblasti domácího zdraví, který vyvíjí designové chytré produkty, které pomíhají vést lidem spokojenější a zdravější život. Společnost založili vizionáři Cédric Hutchings a Eric Carreel v roce 2008. Společnost Withings si stanovuje závazek vytvářet zábavné produkty, které se jednoduše začlení do každodenních životů uživatelů. Nabízí celou řadu produktů, které se pomohou pyšnit různými oceněními od hodinek (Steel, Steel HR, Steel HR Sport, Pulse HR), přes chytré váhy (Body Cardio, Body+, Body), tlakoměry (BPM Core and BPM Connect) a pokročilé systémy pro kontrolu spánku (Sleep). Každá naměřená data uživatelé naleznou v aplikaci Health Mate, která nabízí vedení, motivaci a tipy pro zlepšení zdraví.

Více o společnosti Withings naleznete na stránkách withings.com. Pro další tiskové informace a obrázky ve vysoké kvalitě navštivte, prosím, stránku withings.com/press.