Nová platforma Barracuda Cloud Application Protection pro Microsoft Azure

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. V souladu s potřebami zákazníků se zaměřuje na inovativní cloudově orientovaná řešení, která vyhovují soudobým nárokům informační bezpečnosti.  

V listopadu tohoto roku firma představila nový produkt s názvem Barracuda Cloud Application Protection. Ten představuje komplexní bezpečnostní řešení určené pro nasazení v rámci cloudové platformy Microsoft Azure. 

Stěžejní součástí Barracuda Cloud Application Protection je Barracuda Web Application Firewall (WAF). Ten pracuje jako firewall pro sedmou vrstvu a chrání webové servery před mnoha různými typy hrozeb, jako jsou například DDoS útoky, zero-day threats, SQL injection, XML & JSON threats, cross site injection nebo session tampering. Je dostupný rovněž jako cloudové řešení Barracuda WAF-as-a-Service, které zapadá do moderního konceptu označovaného jako Infrastructure as a service (IaaS). 

Úroveň zabezpečení dále zvyšuje rozšíření Advanced Bot Protection. Jak už název napovídá, jedná se o novou vrstvu ochrany proti různým nežádoucím botům, která využívá prvky umělé inteligence. Webové aplikace jsou tak mnohem lépe chráněny proti mnoha typům automatizovaných útoků, jako je například Distributed Denial of Service (DDoS).

Součástí řešení je rovněž Barracuda Vulnerability Manager spolu se službami Barracuda Vulnerability Remediation Service a Barracuda Advanced Threat Protection.

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.