Prodej zařízení Samsung Galaxy Fold, která nejsou distribuována společností Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Praha, 28. listopadu 2019 – Na českém trhu se u některých prodejců objevila ke koupi mobilní zařízení Samsung Galaxy Fold. Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. prohlašuje, že tyto výrobky nepocházejí z její oficiální distribuce. Zařízení Samsung Galaxy Fold dosud nebyla v České republice společností Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. uvedena oficiálně na trh.

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. upozorňuje spotřebitele, že výrobky, které nepocházejí z její distribuce, nebyly testovány ve spolupráci s operátory působícími na českém trhu, a nemusí být tedy softwarově přizpůsobeny a upraveny pro užívání na českém trhu. Zejména nemusí kromě jiného korektně fungovat služby VoLTE a VoWiFi. 

K výrobkům, které nepocházejí z její distribuce, společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. také neposkytuje žádné nadstandardní servisní služby, jako je prémiový servis Moje Galaxy. Nejsou tedy poskytovány služby, jako je například vyzvednutí poškozeného telefonu zdarma u zákazníka a zapůjčení náhradního telefonu po dobu opravy, prioritní servis – možnost opravy mobilního telefonu do jedné hodiny, speciální telefonická podpora na infolince Moje Galaxy a další. Více viz www.samsung.com/cz/mojegalaxy/

Pro zařízení Galaxy Fold nepocházející z distribuce společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. není k výrobku poskytováno speciální roční pojištění zdarma (resp. není hrazeno pojistné) vztahující se na náhodné mechanické poškození přístroje a náhodné poškození vnikem kapaliny. Spotřebitel má při sjednání tohoto pojištění po registraci nárok na jedno pojistné plnění se spoluúčastí 3 399 Kč, a v případě uznané pojistné události tedy zaplatí jen tuto částku namísto plné ceny opravy.

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. upozorňuje zákazníky, aby při nákupu zařízení značky Samsung dbali zvýšené opatrnosti a vždy si zjistili, zda je dané zařízení vhodné či přizpůsobené pro český trh a jsou k němu poskytovány všechny služby a servisní podpora, jako je tomu v případě zboží distribuovaného společností Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

V případě pochybností se spotřebitelé mohou obrátit na zákaznickou linku společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. na telefonním čísle 800 726 786.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.