Pro klienty Raiffeisenbank je nyní přihlašování do internetového bankovnictví rychlejší a ještě bezpečnější

Praha 16. prosince 2019 – Raiffeisenbank spouští pilotní fázi nové metody ověření online plateb, tzv. mobilního klíče. Aplikace je dostupná na Apple Store i Google play a klient v ní potvrzuje přihlašování do internetového bankovnictví nebo certifikuje platební operace PINem nebo biometrikou.

Aplikace RB klíč klientům nabízí zejména úsporu času, protože nadále nebude nutné opisovat kódy z SMS zprávy. Další výhodou je snadnější správa financí, a to díky moderní technologii využívající biometrii (otisk prstu, Face ID…). V neposlední řadě aplikace přinese větší bezpečnost při přihlašování do IB a při potvrzování operací.

„Při přihlašování do IB na webových stránkách je nově zpřístupněna volba RB klíč. Zatím ponecháváme jako primární volbu SMS kód, a to s ohledem na počet uživatelů využívajících tuto metodu přihlašování. Uživatelé RB klíče si budou pro přihlášení muset nejprve zvolit metodu RB klíč a poté zahájit přihlašování,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Mobilní klíč je již nyní možné stáhnout a aktivovat přes internetové bankovnictví. Ti, kteří nemají chytrý telefon, mohou nadále využívat SMSky, které v kombinaci s I-PINem rovněž vyhovují bezpečnostním požadavkům. 

Banka v první vlně aktivně osloví 30 tisíc klientů formou bannerů do internetového bankovnictví. Pokud klient projeví zájem o další informace, je přesměrován na nové webové stránky s detailními informacemi:  www.rb.cz/rb-klic

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje již 25 let široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele v České republice. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).