Jaké songy Češi nejvíce poslouchali v listopadu?

Praha 17. prosince 2019 – Česká hudební streamovací služba Youradio zveřejnila žebříček TOP 10 nejvíce poslouchaných songů za měsíc listopad. Nejvíce si posluchači žádali australskou zpěvačku Tones and I a bodovali i tuzemští interpreti. Na prosinec Youradio připravilo sadu playlistů s předvánoční a vánoční tématikou.

Hudební streamovací služba Youradio má již půl miliónu registrací. Jaké songy byly nejvíce přehrávány v listopadu? Žebříček je sestavený na základě statistik poslechovosti.

TOP 10 songů

  1. Tones And I – Dance Monkey
  2. Karel Gott – Srdce nehasnou (feat. Charlotte Ella Gottová)
  3. Shawn Mendes – Señorita (feat. Camila Cabello)
  4. Chinaski – Láska a data
  5. Rybičky 48 – Zamilovaný/Nešťastná 2 (feat. Bára Zemanová & Pokáč)
  6. Daya – Insomnia
  7. Mirai – Øtchi
  8. Lewis Capaldi – Someone You Loved
  9. Berenika Kohoutová – Dělám stojky
  10. JP Cooper – Sing It With Me (feat. Astrid S)

Tones And I je šestadvacetiletá australská zpěvačka, vlastním jménem Toni Watson. Na globální hudební scénu vtrhla letos na jaře, když vydala singl Johnny Run Away a následně právě Dance Monkey. „Příběh kolem Tones je klasický: obyčejnou holku s kytarou objevil údajně na ulici v australské Byron Bay manažer Jackson Walkden-Brown. Její Dance Monkey brzy opanovala světové hitparády a své šestipísňové EP Kids Are Coming se rozjela propagovat do celého světa. 24. března 2020 můžeme Tones And I vidět naživo v pražském klubu Roxy,“ říká hudební dramaturg Youradia Ondřej Těšínský.

V listopadu se do Youradio TOP 10 dostala také píseň Dělám stojky od Bereniky Kohoutové. „Vždy se mi vybaví historka, jak si na jedné party, kde jsem hrál jako DJ, holky tenhle song vyžádaly a na parketu pak opravdu dělaly stojky,“ komentuje song Ondřej Těšínský.

Kromě hudby všech žánrů můžete na Youradiu aktuálně slyšet předvánoční a vánoční playlisty a hudební nálady jako Vánoční hity, Na pečení cukroví, Svařáková, Relax po nákupech, Vánoční koledy nebo Silvestrovská party. Všechny playlisty s vánoční tématikou najdete na: https://www.youradio.cz/moods/category/73.

Youradio 

Youradio je česká hudební streamovací služba, jejímž provozovatelem je multimediální skupina Active Radio. Youradio se soustředí na výběry těch nejlepších songů, najdete zde jak populární hudbu, tak i mixy pro náročnější posluchače milující alternativní hudební styly. Velký důraz je kladen na personalizaci nabídky hudby pro každého posluchače individuálně. Uživatele si jí mohou spustit přes web nebo prostřednictvím mobilní aplikace dostupné pro iOS i Android. Součástí webové verze jsou i hudební zprávy. Hudební streamovací služba Youradio má již půl miliónu registrací. Posluchači Youradio mají na výběr mezi verzí zdarma nebo placenou Prémium, která kromě přehrávaní hudby bez reklam nabízí i další pokročilé funkce jako například off-line mód. 

Sesterská aplikace Youradio Talk se zaměřuje na mluvené slovo. 

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá ročně akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.