Nové ThinkPady i omlazený Legion. Lenovo představilo novinky pro rok 2020

Praha, 9. ledna – V rámci veletrhu CES, který se koná v Las Vegas, Lenovo odhalilo produkty pro další rok. Nejzajímavějšími kousky jsou poslední generace legendární série ThinkPad X1, vylepšený Legion Y740s, dostupná Yoga Slim 7 a nová řada Creator zaměřená na kreativce. Kromě chytrých funkcí prošly velkými změnami především displeje, kde se výrazně zvětšilo pokrytí barevného prostoru a zlepšila světelnost. 

Pověstná série pracovních notebooků se i v letošním roce rozšíří o nové modely. Konkrétně se jedná o 8. vydání ThinkPadu X1 Carbon a 5. generaci ThinkPadu X1 Yoga. Oba notebooky spojuje odolná konstrukce, 10. generace procesorů Intel a podpora Wifi 6 po celém světě. Aktualizace se dostalo
i klávesnici, kde byly přidány další funkce pro snadnější komunikaci. O bezpečnost vašich dat se starají funkce ThinkShield, Privacy Guard a Privacy Alert.

Oblíbená řada Yoga se pro příští rok rozšíří o model Yoga Slim 7, který zákazníkům nabídne prémiové funkce za rozumnou cenu. Jak je pro tuto sérii zvykem jedná se o stylové zařízení s propracovaným designem a dlouhou výdrží (až 13 hodin3). Notebook disponuje několika chytrými funkcemi jako přihlášení pomocí obličeje nebo podpora Alexy od společnosti Amazon. Za povšimnutí určitě stojí displej s úzkými rámečky, rozlišením až 4k a 100% pokrytím sRGB prostoru. Počítač je tak vhodný pro kreativce, kteří jsou hodně na cestách a práci si berou s sebou. Model bude k dostání ve 14 a 15 palcové variantě v konfiguracích jak s procesory Intel (až 10. generace Intel i7) tak AMD (série Ryzen 4000). 

Sérií Creator se Lenovo rozhodlo zaměřit na grafické designéry, fotografy a další kreativce
a navrhnout zařízení podle jejich potřeb.

Prvním přírůstkem do rodiny Creator je Lenovo Yoga Creator 7. Kromě poslední generace procesorů Intel je počítač vybaven dedikovanou grafikou Nvidia, až 16 GB operační paměti a SSD úložištěm
o kapacitě až 1TB. Nabízený 15,6 palcový displej má Full HD rozlišení a pokrývá celý barevný prostor sRGB. Obrazovka je navíc zkalibrována již z továrny. I zde najdeme chytré funkce jako automatický systém chlazení pro úspornější provoz nebo přihlášení pomocí obličeje. Vše je zabaleno do elegantní kovové šasi, která dohromady váží necelé 2 kilogramy.

Dalším notebookem v sérii je IdeaPad Creator 5. V základu má kvalitní 15,6” displej s Full HD rozlišením, plným pokrytím AdobeRGB a tovární kalibrací. Notebook je poháněn poslední generací procesorů Intel, grafickou kartou Nvidia a až 16 GB operační paměti. Soubory si můžete ukládat buď na HDD o velikosti až 2TB, nebo na SSD s kapacitou až 1TB. Vytvářet zajímavý obsah můžete i na cestách díky výdrži až 10 hodin3 a funkci Rapid Charge4.

Po úspěchu modelu Y740 přichází jeho omlazený nástupce Legion Y740s, který je zatím nejlehčím a nejtenčím herním notebookem od Lenova.  Vlajková loď Legionu v nové verzi nabídne nejnovější 10. generaci procesorů Intel i9, až 32 GB operační paměti, 1 TB úložného prostoru na SSD2, čtečku otisku prstu a výdrž až 8 hodin3. Vylepšením prošel i displej, který má nyní rozlišení až 4k a 100% pokrytí barevného prostoru sRGB. Pokud vám však tento výkon stále nestačí, lze připojit externí grafickou kartu Lenovo Legion BoostStation1 a získat další otáčky navíc. Zajímavou funkcí je i Lenovo Q-Control, s níž můžete notebook přepínat mezi třemi režimy pro optimální výkon.

Ceny a dostupnost5

  • Lenovo Legion Y740S bude dostupný v létě 2020. Cena bude upřesněna.
  • Lenovo Legion Boost Station eGPU bude dostupný v létě 2020. Cena bude upřesněna.
  • Lenovo Yoga Slim 7 bude dostupný v květnu 2020 za cenu od 19 999 Kč.
  • Lenovo Yoga Creator 7 bude dostupný v červnu 2020. Cena bude upřesněna.
  • Lenovo IdeaPad Creator 5 bude dostupný v červnu 2020. Cena bude upřesněna.
  • Cena i dostupnost pro Lenovo ThinkPad X1 Carbon 8 bude upřesněna.
  • Cena i dostupnost pro Lenovo ThinkPad X1 Yoga 5 bude upřesněna.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz

1 Až 150+ FPS závisí na konfiguraci eGPU s možností RTX 2070 GPU a 16 GB DDR4

Skutečná dostupná kapacita je menší a liší se v důsledku mnoha faktorů, včetně formátování, rozdělení a operačního systému atd. Dostupná kapacita se může měnit s aktualizacemi softwaru.  

3 Všechny nároky na výdrž baterie jsou přibližné a vycházejí z výsledků testů pomocí testu životnosti baterie MobileMark 2014 ver 1.5. Skutečné výsledky se budou lišit a budou záviset na mnoha faktorech včetně konfigurace a použití produktu, softwaru, provozních podmínek, bezdrátové funkčnosti, nastavení správy napájení, jasu obrazovky a dalších faktorů. Maximální kapacita baterie se přirozeně snižuje s časem a používáním. Další podrobnosti naleznete na adrese https://bapco.com/products/mobilemark-2014/.

4 IdeaPad Creator 5 s grafickými konfiguracemi NVIDIA GeForce MX vyžaduje upgrade napájecího adaptéru na 95 W. Rychlé nabíjení bude vyžadovat 135 W napájecí adaptér s výkonnějšími grafickými jednotkami NVIDIA.

5 Ceny nemusí zahrnovat daň, dopravu nebo možnosti a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí další podmínky. Ceny prodejců se mohou lišit. Data na regálech se mohou lišit podle geografie a produkty mohou být dostupné pouze na vybraných trzích. Všechny nabídky jsou závislé na dostupnosti. Lenovo si vyhrazuje právo kdykoli bez předchozího upozornění změnit nabídky, funkce a specifikace produktu.