Schneider Electric má nového obchodního ředitele Davida Ziku. Povede divizi Secure Power

Praha, 16. ledna 2020 – Společnost Schneider Electric, globální hráč v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií má nového obchodního ředitele. Do funkce nastupuje od 1. ledna 2020 David Zika, který se stává šéfem divize Secure Power. 

„Mým úkolem bude rozvoj obchodních aktivit v oblasti datových center, edge computingu, nepřerušitelných zdrojů napájení a příbuzných produktů a řešení. Naší vlajkovou lodí je platforma EcoStruxure, která odpovídá nejnovějším trendům v oblasti digitalizace průmyslu. Je to otevřená vzájemně součinná architektura kompatibilní s IoT s rychlou instalací pro budovy, datová centra, infrastrukturu a průmysl. V naší divizi Secure Power dále pomáháme firmám všech velikostí zmírňovat kybernetické hrozby a zajišťovat nepřetržitou dostupnost IT – připojením ke cloudovým aplikacím a datům,“ informuje ředitel divize David Zika. 

David se letos do Schneider Electric částečně vrací. Do roku 2008 totiž pracoval jako district manager pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti APC, kterou Schneider Electric koupil v roce 2007. Poté pracoval dva roky v divizi Power and Water společnosti GE a čtyři roky jako Global Partners Sales Manager pro společnost Zebra Technologies.

Davidu Zikovi je 41 let. Ve volném čase rád jezdí na motorce, potápí se nebo se věnuje turistice. 

O Schneider Electric 

Schneider Electric je hlavní hráč v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií. Poskytuje řešení pro domácnosti, budovy, datová centra, infrastrukturu a průmysl. Společnost je zastoupena ve více než stovce zemí a je nezpochybnitelným lídrem ve správě napájení, zejména u zařízení s vysokým napětím, dále v oblasti zabezpečení napájení a automatizačních systémech. Poskytujeme integrovaná efektivní řešení, která kombinují energii, automatizaci a software. V rámci našeho globálního ekosystému spolupracujeme s největší komunitou partnerů, integrátorů a vývojářů. Díky naší otevřené platformě tak můžeme zajišťovat provozní efektivitu i kontrolu procesů v reálném čase. Věříme, že skvělí lidé a partneři dělají ze Schneider Electric stejně tak skvělou společnost a že máš závazek vůči inovacím, rozmanitosti a udržitelnosti zaručuje, že heslo Life is on platí všude, pro každého a v každém okamžiku. Více na www.se.com