Nová dobročinná platforma Donio spolupracuje se známými osobnostmi. Díky zapojení patronů se za první tři měsíce vybralo přes 500 000 Kč.

PRAHA 21. 1. 2020 – Dobročinná online platforma Donio vznikla, aby finanční pomoc pro ty, kdo se ocitli v nelehké situaci, byla co nejjednodušší. Společně s patrony sbírek zpěvačkou Lucií Bílou, herci Jakubem Kohákem a Jiřím Macháčkem nebo judistou Lukášem Krpálkem se už podařilo změnit život několika lidem, pro které se za pouhé první tři měsíce vybralo přes 500 000 Kč.

Spolupráce se známými osobnostmi 

Donio spolupracuje se známými osobnostmi, které fungují jako patroni sbírek – pomáhají upozornit na příběhy konkrétních lidí, kteří potřebují finanční pomoc, ale i na téma samotné. Dárci finanční podpory pak mohou s patrony sbírek vyhrát setkání jako poděkování za pomoc.

  • Lucie Bílá  • Jakub Kohák  • Jiří Macháček  • Lukáš Krpálek   
  • Tamara Klusová  • Helena Třeštíková  • Bára Hrzánová  
  •  Eda Rovenský z Poetiky  • hokejový tým Rytíři Kladno 

Splnění snu onkologicky nemocné Sabinky i pomoc pro rodinu, která přišla o tátu.

Společně se zpěvačkou Lucií Bílou pomohlo Donio splnit poslední přání onkologicky nemocné dvanáctileté Sabinky, komik Jakub Kohák pomohl nevidomé Renatě sehnat peníze na léčbu jejího vodicího psa Xanty, herec Jiří Macháček se zasadil o získání finančních prostředků pro rodinu, jež přišla při autonehodě o otce, judista Lukáš Krpálek zaštítil sbírku financí na rehabilitaci pro jezdkyni Ivu, protože jak sám řekl: „Jsou bitvy, na které ani já sám nestačím, pomozte mi změnit jeden lidský život k lepšímu.“ (více o úspěšně dokončených sbírkách). 

Aktuálně mohou lidé podpořit jednu z 5 dobročinných sbírek (více o konkrétních sbírkách). Například patronka lidí s TC syndromem Tamara Klusová pomáhá zkvalitnit život těžce postižené Andrejce, dokumentaristka Helena Třeštíková chce pomoci ulehčit poslední dny pacientů v Hospicu sv. Zdislavy, herečka Bára Hrzánová se zase společně s Donio snaží zajistit asistenta atrofikovi Vláďovi. 

Za Donio stojí tým mladých inspirativních lidí

Donio založil David Procházka (25), autor dobročinného projektu Společný cíl, díky němuž získal své první zkušenosti s pomocí lidem bez finančních prostředků. David se obklopil týmem mladých inspirativních lidí, kteří do projektu vkládají své zkušenosti i srdce. Pro myšlenku se v samém začátku nadchla Lada Brůnová (33), která stála například u zrodu kampaně #prsakoule pro Loono a působila v proseniorské organizaci Elpida (více o týmu). 

V letošním roce chce Donio vybrat desítky milionů korun 

V roce 2020 má tým v plánu realizovat přes 600 sbírek s cílem vybrat desítky milionů korun na pomoc potřebným. Brzy začnou tzv. „Donio měsíce”, ve kterých se Donio bude věnovat jedné konkrétní problematice. V budoucnu pak plánuje rozšířit spektrum projektů. Platforma tak bude umožňovat založit sbírku na společný dárek pro kamaráda nebo se skrze ni složit na aktivitu, která zlepšuje sousedské vztahy.

Jak se stát dárcem?

Stačí se na www.donio.cz zaregistrovat a vybrat si konkrétní dobročinný projekt. Dárce pak může sbírku sledovat až do předání cílové částky. Skrze hashtag #DonioPribehy pak lidé mohou na sociálních sítích sledovat, jak se daří těm, které podpořili.

—–

Donio

Donio je online platforma pro získávání finančních prostředků pro projekty s dobročinným charakterem. Název je odvozen od anglického slova „donate“ neboli „darovat“. Donio spolupracuje se známými osobnostmi pomáhajícími upozornit na konkrétní příběhy, které potřebují finanční pomoc. Poděkováním pro dárce je možnost vyhrát setkání a netradiční zážitek s vybranými osobnostmi, které jsou patrony daných sbírek. Sledujte novinky Donio na IG, FB & YT. www.donio.cz