Novým prezidentem Lenovo Data Center Group pro region EMEA je Giovanni Di Filippo

Praha, 5. února 2020 – Společnost Lenovo jmenovala nového prezidenta své serverové divize Lenovo Data Center Group (Lenovo DCG) pro Evropu, Střední východ a Afriku. Stal se jím Giovanni Di Filippo, jehož úkolem bude v regionu zahrnujícím i Českou republiku řídit podnikání serverové divize a budovat vztahy s obchodními partnery i zákazníky v oblasti datových center.

Před nástupem do Lenovo DCG pracoval Giovanni Di Filippo v americké společnosti Riverbed Technology jako viceprezident EMEA pro channel, prodej a strategické aliance. Bohaté profesní zkušenosti získal také během svého působení v channel a prodejních divizích společnosti SAP, kde zastával řadu globálních vedoucích pozic, a ve společnosti Cisco, kde jako generální ředitel pro region střední a východní Evropy, Společenství nezávislých států a Blízkého východu vedl obchod ve 42 zemích s celkovým obratem tři miliardy dolarů ročně. Na vedoucích pozicích v mezinárodním prostředí pracoval i ve společnostech Sun Microsystems a Compaq Computers.

Giovanni Di Filippo v nedávné době spolupracoval i s několika evropskými start-upy. Poskytoval jim rady, jak zajistit udržitelný růst jejich podnikání, a zároveň jim pomáhal při zakládání mezinárodních prodejních organizací. Tato zkušenost mu dala neocenitelný pohled na obratnost obchodu a přístup k inovacím.

Giovanni Di Filippo žije v Curychu a získal několik bakalářských a magisterských titulů v oborech, jako je bankovnictví, obchodní administrativa, prodej a marketing. 
Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.