Unicorn vloni doma a ve světě utržil celkem 4,25 miliardy korun

Praha | 5. února 2020 – Skupina společností Unicorn, která poskytuje komplexní služby v oblasti informačních technologií, v roce 2019 utržila 4,242 miliardy Kč, což představuje meziroční nárůst 14,5 % (3,711 miliardy Kč v roce 2018). Tržby ze zahraničí tvořily 29 % obratu. Skupina zaměstnává 2 347 spolupracovníků.

Tržby tvořily dodávky informačních systémů a služeb pro korporátní klienty, které realizuje společnost Unicorn Systems, a poskytování chytrých on-click řešení a služeb pro malé a střední firmy i jednotlivce prostřednictvím internetové služby Plus4U. Mezi klienty patří více než 600 firem z 28 zemí světa a více než 110 000 uživatelů internetové služby Plus4U. Unicorn disponuje 23 vývojovými centry umístěnými v 17 městech 5 evropských zemí. 

„V loňském roce jsme zrealizovali významné projekty z oblasti energetiky, bankovnictví, průmyslu, retailu i geoinformatiky. Naše energetické plánovací, optimalizační, dispečerské a provozní systémy šetří tisíce megawatthodin elektřiny, což má výrazný pozitivní vliv i na životní prostředí. Vyvinuli jsme aplikaci, která majitelům a správcům lesů pomáhá bojovat s kůrovcem. Otevřeli jsme vývojové centrum v České Třebové a novou pobočku v norském Oslu,“ vyjmenovává Jan Jaroš, generální ředitel a předseda představenstva Unicorn Systems. „Také jsme uspořádali mezinárodní konferenci Energy Forum, kde hlavními tématy byly přeshraniční projekty v oblasti provozování evropských přenosových soustav a obchodování s elektřinou. Dorazilo na ni více než 120 účastníků z 23 evropských zemí,“ dodává.

„Novinkou v portfoliu je i komplexní softwarové řešení pro e-mobilitu: produktová řada ChargeUp. Aplikace pro majitele elektromobilů i dobíjecích stanic přispívá k jednoduššímu rozšiřování dobíjecí infrastruktury a ke zvýšení komfortu řidičů elektrických vozidel,” říká předseda představenstva Plus4U David Kimr.  „Naše specializované služby pro lékaře využívá zhruba 500 českých doktorů, kteří jejich prostřednictvím obsluhují přes milion pacientů,“ vysvětluje.

Na Unicorn College, vysoké škole zaměřené na informační technologie, byznys a datovou analýzu, studuje celkem 444 studentů z 18 zemí. Je to nejvíce studentů v historii, a to i díky otevření dvou nových magisterských studijních programů. Nakladatelství elektronických knih a online výukových kurzů Unicorn Publishing nabízí kurzy pro vysoké školy, firmy, jednotlivce a širokou veřejnost. Pod značkou Red Monster byla významně rozšířena nabídka on-line výukových kurzů pro žáky základních a středních škol a celkově bylo publikováno přes 50 výukových kurzů. Systematicky vzděláváme všechny spolupracovníky v Unicorn Top Gun Academy a rozvíjíme jejich 5+1 dovedností nutných k tomu, abychom dobře dělali software.

K úspěchům roku 2019 patří i zisk nebo obhajoba klíčových partnerských certifikací. Unicorn se stal Partnerem roku 2019 společnosti Microsoft v České republice, Premier Business Partnerem společnosti Red Hat a dosáhl nejvyššího stupně partnerství Platinum v oblasti poskytování produktů a souvisejících služeb společnosti Atlassian. Společnost Unicorn se také stala členem open-source iniciativy LF Energy zaměřené na energetický sektor s cílem větší standardizace, kvality a bezpečnosti dodávaných IT řešení.

O Unicornu

Unicorn​ je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu přinášenou našim zákazníkům. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Jsme zároveň provozovateli internetové služby ​Plus4U, ve které nabízíme široké portfolio služeb založených na robustních softwarových řešeních pro malé a střední podniky a hlavně pro lidi.