Axis uvádí nové IP reproduktory. Zvládnou účinné odstrašení i podkresovou hudbu

Společnost Axis Communications rozšířila portfolio produktů pro IP audio systémy o dva nové reproduktory. Oba umožňují uživatelům reagovat na incidenty detekované kamerami prostřednictvím hlasové výstrahy a efektivně tak odstrašit potenciálního pachatele. Zatímco reproduktor AXIS C1410 zapadne spíše do menších interiérů, tlampač AXIS C1310-E je připravený i pro venkovní užití.

Síťové reproduktory AXIS C1410 a AXIS C1310-E nabízí rozšíření bezpečnostních systémů o velmi účinný zvukový prvek. Přímé oslovení narušitele totiž obvykle funguje jako spolehlivé odstrašení. Varování je možné do reproduktorů hlásit živě nebo využít možnosti předem nahraného záznamu. Samozřejmostí je pak možnost využití reproduktorů pro obecná hlášení či přehrávání podkresové hudby. 

Dalším společným rysem obou novinek jsou otevřené standardy, na nichž jsou reproduktory Axis postaveny. Díky nim je lze snadno integrovat s jinými systémy, jako jsou např. VoIP telefonie a IP kamery, či systémy pro analýzu, ať už přímo společnosti Axis nebo jiných výrobců. 

Síťový minireproduktor AXIS C1410

Chytrý síťový minireproduktor AXIS C1410 je navržený tak, aby nenápadně zapadl i do menších prostor. Reproduktor rozšiřuje funkcionalitu bezpečnostních systémů o živé hlasové zprávy, jimiž mohou uživatelé reagovat na to, co se zrovna děje. V případě potřeby tak reproduktor přehraje předem připravenou hlasovou nahrávku, nebo spustí zvuk alarmu, aby upozornil bezpečnostní personál. 

Reproduktor však může sloužit i ke zvýšení zákaznického komfortu – například tím, že lze jeho prostřednictvím nabídnout pomoc, radu či navigaci. Díky malé, flexibilní konstrukci a cenové dostupnosti je reproduktor AXIS C1410 optimální cestou, jak zajistit zvukové pokrytí objektu do všech jeho koutů a reálně tak zvýšit účinnost zabezpečení. 

Klíčové prvky:

  • Snadná integrace do systémů síťového videa, kontroly přístupu a VoIP
  • Cenová dostupnost a široké audio pokrytí 
  • Vestavěný, předem nakonfigurovaný procesor pro zpracování digitálního signálu (DSP) zajišťuje vždy zřetelné hlasové zprávy, a to hned po vybalení z krabice
  • Vzdálené testování stavu – vždy tak víte, že reproduktory fungují
  • Vestavěná paměť pro ukládání předem nahraných zvukových zpráv nebo alarmů
  • Vestavěný senzor PIR pro detekci pohybu

Venkovní síťový tlampač AXIS C1310-E

AXIS C1310-E je ideální pro venkovní použití, odolá totiž teplotám od -40 do +60 °C. Stejně jako prvně jmenovaná novinka, je i tento síťový reproduktor postavený na otevřených standardech, což zajišťuje snadnou integraci s jinými systémy, a nabízí flexibilní konstrukci pro snadnou instalaci.

Klíčové prvky:

  • Snadná integrace do systémů síťového videa, kontroly přístupu a VoIP
  • Provoz v teplotách v rozmezí –40 a +60 °C 
  • Vestavěný, předem nakonfigurovaný procesor pro zpracování digitálního signálu (DSP) zajišťuje vždy zřetelné hlasové zprávy, a to hned po vybalení z krabice
  • Vzdálené testování stavu – vždy tak víte, že reproduktory fungují
  • Dva vestavěné univerzální vstupy/výstupy (GPIO)

Obě novinky budou k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů Axis v 1. čtvrtletí 2020. 

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.