Startup World Cup & Summit 2020

České s slovenské startupy mají poslední týdny na registraci

Okamžitou investici 500 000 dolarů může získat vítěz evropského finále soutěže o nejlepší startup, která se už tradičně uskuteční v Praze v rámci dubnového Startup World Cup & Summitu (SWCSummit). Do bojů o titul kontinentálního šampiona se mohou zapojit i české a slovenské startupy. Stačí do 12. března 2020 vyplnit registrační formulář na webu www.swcsummit.com. Registrace je bezplatná a přihlášeným startupům vedle soutěže umožní také setkat se napřímo s klíčovými investory, mentory a dalšími osobnostmi startupového světa. Akce je přístupná i široké veřejnosti.

Hlavními osobnostmi, které ve dnech 28. a 29. dubna v rámci akce vystoupí, budou filmová producentka, režisérka a podnikatelka Tosca Musk, která stojí za úspěšnou platformu Passionflix, specializující se na streamování a vlastní produkci romantických filmů a seriálů (mimochodem, je to sestra Elona Muska), dále Marvin Liao – investor a mentor, který prostřednictvím akcelerátoru 500 Startups investoval do stovek úspěšných startupů, včetně tzv. unicornů, a respektovaná startupová manažerka Irina Nicoleta Scarlat, zodpovědná za růst značky Revolut. 

Ústřední trojici doplní například odborníci na kosmický výzkum Tom Cwik a Frank Salzgeber z NASA a ESA, kteří budou diskutovat o vývoji a využití kosmických technologií. Velmi zajímavou osobností pak bude technologický velvyslanec Dánska Mikael Ekman a chybět nebude ani český zástupce – vizionář, matematik, miliardář a investor Karel Janeček.

Šance oslovit napřímo investory i mentory

„SWCSummit nabízí jedinečnou příležitost vyzkoušet si prezentaci před odbornou porotou, poměřit své síly s konkurencí, čerpat inspiraci, a především navázat klíčové kontakty,“ shrnuje Vítek Šubert, jeden z pořadatelů akce a CEO fondu UP21. 

„Díky chytré aplikaci nabízíme startupům vzácnou možnost domluvit si napřímo one-on-one schůzky s klíčovými investory i mentory. Stačí se registrovat, nepodcenit přípravu a včas si vše rezervovat. O veškerou organizaci už se postaráme my,“ doplňuje ho další spolupořadatel Václav Pavlečka z investorského fondu Air Ventures. Právě pořadatelské společnosti UP21 a Air Ventures nabídnou vítěznému startupu v rámci výhry okamžitou investici 500 000 dolarů.

K úspěchu pomůže i babička

O úspěchu v soutěži podle Pavlečky a Šuberta, kteří pravidelně usedají v porotě, nerozhoduje ani tak genialita nějakého produktu či služby, jako schopnost tvůrců dané řešení náležitě prodat. 

„Zejména u tuzemských startupů je právě tohle častým limitem. Rozhodně tu máme potenciál k miliardovým byznysům globálních měřítek. Vynikáme v oblastech kyberbezpečnosti, medicíny, nanotechnologií či 3D tisku, jsme líhní vývojářských talentů. Ve srovnání se západními trhy nám však chybí sebevědomí. I to chceme pořádáním soutěže změnit. Přihlášeným startupům proto doporučujeme trénovat prezentaci před porotou nanečisto. Aspoň pětkrát, klidně před vlastní babičkou. Právě tohle ve výsledku může rozhodnout o tom, komu dáme, nebo nedáme půl milionu dolarů,“ vysvětluje Pavlečka.

Web: www.swcsummit.com

Více o Startup World Cup & Summit

Startup World Cup & Summit (SWCSummit) je unikátním spojením dvou nejvýznamnějších startupových konferencí posledních let. Startup World Cup je celosvětová startupová konference a soutěž organizovaná venture kapitálovým fondem Fenox. Vznikla přímo v Silicon Valley s cílem podpořit celosvětové inovace, propojit startupový ekosystém, otevřít dveře talentovaným podnikatelům a identifikovat 20 nejlepších startupových projektů na světě. Vítězové regionálních kol se utkají ve velkém finále přímo v Silicon Valley, ve kterém budou se svými projekty bojovat o investici ve výši 1 milionu dolarů a více. Startup Summit je pak tradiční konferencí se sedmiletou tradicí, kterou pořádá investiční fond Air Ventures. Historie konference sahá do roku 2012 a vystoupili na ní spíkři z nejznámějších globálních korporací i startupů – od editorů TechCrunche přes šéfy Startupbootcampu, investory ze Silicon Valley, spíkry ze společností jako Tesla nebo SpaceX či Hyperloop Transport Technologies, až po zakladatele nadějných startupů jako Kiwi.com a korporátní kapitány, např. Andre Wehrnera ze Škoda Auto nebo Tomáše Budníka z O2. Více informací naleznete na www.swcsummit.com.

Více o UP21

UP21 je startupový seed fond, který startupům dodává čtyři klíčové věci pro to, aby mohly vzlétnout: finanční investici, specializovaný mentoring a také důležité základní dovednosti. UP21 sestavuje pro každý startup vlastní navigační plán, a tak naviguje inovátory na jejich cestě k úspěchu v duchu svého motta „Investice nestačí. Chtějte svého kopilota“. Více na www.UP21.com.

Více o Air Ventures

Air Ventures podporuje startupy v rozletu. Investuje do dynamických technologických firem především v regionu střední Evropy, přináší unikátní know-how v budování marketingových strategií a umožňuje startupům efektivněji oslovovat a získávat zákazníky. Více na www.airvcs.com.