Huawei uvádí na trh skládací telefon HUAWEI Mate Xs

Huawei představil Mate Xs, další vývoj revolučního skládacího telefonu HUAWEI Mate X. HUAWEI Mate Xs, který je plný nejnovější technologie Huawei, je považován za nejmodernější zařízení Huawei s Kirin 990 5G SoC a vylepšeným designem Falcon Wing, který poskytuje silný výkon a bezproblémový uživatelský zážitek v režimech smartphone a tablet.

Richard Yu, generální ředitel Huawei Consumer Business Group, řekl: „HUAWEI Mate X byl náš první vpád do skládací kategorie a stanovil standard pro toto odvětví. HUAWEI Mate Xs zvedá laťku díky silnějšímu připojení a integrované uživatelské zkušenostmi. Je to nejrychlejší 5G smartphone ve své třídě.“

Rozložte neomezené možnosti

HUAWEI Mate Xs poskytuje skutečný zážitek s 8 palcovým FullView displejem sklopným směrem, což umožňuje nový design mechanického závěsu. Design Falcon Wing, který byl poprvé nasazen na HUAWEI Mate X, obsahuje více než 100 vzájemně propojených částí, které pracují v dokonalé harmonii, aby posílily displej a zároveň poskytovaly plynulý uživatelský zážitek ve dvou režimech.

Závěs vyrobený z tekutého kovu na bázi zirkonia je mnohem trvanlivější, což umožňuje rozložení telefonu na plných 180 stupňů.

HUAWEI Mate Xs je vybaven flexibilním displejem s inovativní dvouvrstvou polymerní strukturou. Skládací displej je vyroben pomocí průkopnické techniky Huawei, která přilepuje dvě vrstvy leteckého polyamidu s opticky čirým lepidlem. Tento jedinečný materiál umožňuje displeji dosáhnout vynikající kvality obrazu, sytosti barev a jasu při zachování vysokého stupně trvanlivosti. 

HUAWEI Mate Xs je výkonný chytrý telefon s duální obrazovkou, hlavní obrazovka má 6,6 palce a sekundární obrazovka 6,38 palce. Při rozložení se stává 8palcovým tabletem, který poskytuje zážitek ze sledování v nesčetných pracovních a herních scénářích.

HUAWEI Mate Xs obsahuje systém chlazení Flying Fish Fin, který je navržen pro skládací tvarový faktor. Tento jedinečný chladicí systém využívá flexibilní grafen s mikroskopickými štěrbinami, které mu umožňují skládat se spolu se zařízením a pokrývat celou plochu povrchu pro rovnoměrné a efektivní chlazení.

Speciálně navržený anténní systém 5G HUAWEI Mate Xs je příkladem expertízy Huawei v oblasti telekomunikačních technologií. Díky zdlouhavému procesu výzkumu a vývoje konstrukce antény zajišťuje vysokou rychlost a stabilní konektivitu HUAWEI Mate Xs.

Špičkový výkon a připojení 5G

HUAWEI Mate Xs těží ze síly nejpokročilejší čipové sady Kirin 990 5G. Součástí SoC je osmijádrový procesor obsahující dvě vlastní super-sized  jádra Cortex-A76, dvě velká vlastní jádra Cortex-A76 a čtyři malá jádra Cortex-A55 běžící na základní frekvenci 2,86 GHz.

Grafiku zajišťuje 16jádrový GPU Mali-G76, nejvýkonnější GPU na telefonech Huawei, zatímco požadavky AI odbavuje NPU postavený na architektuře Da Vinci společnosti Huawei.

Kirin 990 5G SoC obsahuje integrovaný 5G modem, který mu umožňuje současně poskytovat silný výkon i 5G připojení s lepší účinností a nižším tepelným výkonem. Podporuje 2G, 3G, 4G, stejně jako 5G NSA a SA. SoC podporuje plné spektrum 5G a duální pohotovostní režim Dual SIM Dual SIM 5G + 4G a zajišťuje tak bezstarostné cestování.

HUAWEI Mate Xs je vybaven vlajkovým systémem fotoaparátů. Systém SuperSensing Leica Quad Camera, uspořádaný do svislého pole podél postranního panelu, je osazen hlavní kamerou 40MP (širokoúhlý, f / 1,8), 16 MP ultra širokoúhlým fotoaparátem (f / 2,2), 8MP teleobjektivem (f / 2,4, OIS) a 3D snímačem hloubky. Systém podporuje kombinaci OIS a AI Image Stabilization pro velmi stabilní snímky a až 30x hybridní zoom. Jako systém pro všechny scénáře podporuje také ISO 204800 pro snímání fotografií v prostředí se slabým světlem.

HUAWEI Mate Xs přináší revoluci v kategorii selfie a umožňuje uživateli plně využívat systém čtyř kamer, který by tradičně využíval pouze snímky pořízené zezadu zařízení. Převrácením smartphonu mohou spotřebitelé jednoduše použít sekundární obrazovku pro pořizování selfie. Portréty jsou navíc ještě interaktivnější, což umožňuje fotografovi a focenému pracovat unisono na vytváření krásných snímků.

Předdefinovaný Multi-tasking

HUAWEI Mate Xs se dokáže přeměnit na mnohem větší digitální plátno díky tomu, že ohyb je zajištěn fyzicko sponou, kterou lze libovolně rozepnout pomocí přístupného tlačítka na bočním panelu. 

Skládací telefon nativně podporuje Multi-Window, což umožňuje zobrazení dvou aplikací vedle sebe a vzájemnou interakci. Text, obrázky a dokumenty lze přenášet stejně snadno jako přetahování obsahu z jedné aplikace do druhé.

Dok v dolní části obrazovky poskytuje prostor pro přiřazení aplikací k rychlému spuštění. Pokud jsou dvě aplikace otevřeny současně, mohou uživatelé spustit funkci třetího okna pomocí funkce Plovoucí okno, kterou lze použít pro vyřízení drobných úkolů, jako je reakce na textové zprávy, aniž by opustili stávající aplikace.

HUAWEI Mate Xs běží na EMUI10.0.1, operačním systému na bázi Android Open Source. Kombinuje nejen vylepšený výkon se zvýšeným zabezpečením, ale také podporuje funkci spolupráce na více obrazovkách, která byla vyvinuta s distribuovanou technologií Huawei na jejím založení. Tato funkce boří hranice mezi zařízeními Windows a Android a díky ní mohou uživatelé snadno přenášet soubory mezi HUAWEI Mate Xs a HUAWEI MateBook a také ovládat dva systémy z jediného displeje.

Zahájeno s aplikací HUAWEI AppGallery

HUAWEI Mate Xs je jedním z prvních zařízení Huawei, které bude spuštěno s přepracovanou HUAWEI AppGallery, oficiální platformou pro distribuci aplikací Huawei. HUAWEI AppGallery otevírá dveře světu kvalitních globálních aplikací, které využívají jedinečných možností zařízení Huawei, jako je HiAI a jedinečné možnosti připojení, médií, systémů a zabezpečení, a také oblíbených aplikací.

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.