Předválečná základna v polské Lehnici najde díky Accolade nové využití jako moderní průmyslová hala

Praha – 27. února, 2020 – Skupina Accolade se rozhodla investovat do dalšího průmyslového parku. Nový projekt v polské Lehnici je spojen s výstavbou cca. 90 000 m2 skladovacího a výrobního prostoru ve čtyřech etapách. Dokončení první fáze je naplánováno na léto tohoto roku. Předběžná cena projektu je 1,5 miliardy korun. Nový park v Lehnici, vybudovaný na předválečné základně pro vzducholodě, ještě navýší brownfieldové portfolio skupiny v Polsku, které se díky tomuto projektu posune na 50 %. První nájemcem v rámci budovaného parku bude polská e-commerce společnost Spreadshirt Group, která dává svým zákazníkům možnost vytvářet produkty na míru.

Park bude již druhou investicí skupiny v tomto městě. Dříve skupina postavila built-to-suit budovu v rozsahu 23,000 m2 v Lehnické Speciální ekonomické zóně pro svého klienta Gates, největší výrobní společnost specificky aplikovaných tekutinových systémů a roztoků k přenosu energie. 

„Jsme lídrem v revitalizaci starých průmyslových budov, a to s převahou v Polsku. Podíl brownfieldů v našem portfoliu zde dosáhl 50 %. Nový park se buduje v jihovýchodní části Lehnice, v oblasti staré základny pro vzducholodě v areálu bývalého letiště, která byla zlikvidovaná před 4 roky. Nyní mu můžeme vdechnout nový život realizací moderního parku dodržujícího striktní požadavky certifikace BREEAM „Very Good“,“ říká Milan Kratina, CEO Accolade.

Lokalita, dostupnost zaměstnanců a přístupnost na dálnici A4, to vše dělá z Lehnice velice atraktivní lokalitu pro logistické společnosti, výrobní společnosti i distributory. Toto potvrzuje veliký zájem potencionálních nájemníků, což dokazuje pronájem skoro poloviny objektu ještě před samotnou dostavbou první etapy investice,“ dodal Milan Kratina. 

Dolnoslezské vojvodství je, s populací čítající 2.9 milionu obyvatel, jedním z nejvíce industrializovaných a urbanizovaných regionů v centrální a východní Evropě. Lehnice je sama o sobě jedním z největších měst v Polsku, umístěných pouze 95 km od německých hraničních kontrol a 65 km od českých hranic. Spółdzielcza ulice, kde se park buduje je skvěle propojena jak s centrem města, tak rychlostní komunikací S3 spojující Štětín a Prahu, a také dálnicí A4 spojující Drážďany s hraničním přechodem do ukrajinského města Korczowa. Park je vzdálen 45 minut jízdy autem z Vratislavi, 2 hodiny z Drážďan a Katovic a 5 hodin z Berlína. 

O Accolade: 

Skupina Accolade se zaměřuje na přípravu nájemních prostor pro lehký průmysl, logistiku a e-commerce. V České republice, v Polsku a v  Německu dosud uskutečnila 26 velkých průmyslových projektů. V roce 2019 vstoupila skupina investicí u košického letiště také na Slovensko. Zázemí v budovách připravených skupinou Accolade si pronajímají společnosti jako KION, špičková strojírenská společnost vyrábějící v Ostrově u Stříbra skladovou techniku, GE Aviation, která v Praze Letňanech vyvíjí a vyrábí letecké motory, Tchibo, jež z Chebu z budovy vlastněné Accolade zajišťuje logistiku pro svůj e-shop, nebo například Raben, který má v Hořovicích sklad potravinářských výrobků, cukrovinek, alkoholu a krmení pro domácí mazlíčky. V Polsku je mezi klienty Accolade například společnost Eurocash, což je jedna z největších polských společností v oblasti rychloobrátkového zboží, která je také významným akcionářem Stock Plzeň, dále společnost Pierce, která je největším švédským prodejcem motocyklových dílů, vybavení a oblečení, Svendsen Sport, významný dodavatel rybářského vybavení původem z Dánska, nebo přední polský prodejce pneumatik a ráfků Oponeo či logistické společnosti DB Schenker, Rohlig-Suus a řada dalších. Klienti skupiny celkem po celém světě zaměstnávají na milion lidí. Skupina Accolade nedávno představila plán na vybudování polygonu pro vývoj a testování samo řiditelných vozidel na západě Čech u Stříbra; Accolade také vlastní provozovatele brněnského letiště Tuřany. Skupina Accolade je hlavním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Více na www.accolade.eu