Vylepšené portfolio notebooků ThinkPad přináší větší výběr konfigurací

Praha, 28. února 2020 – Společnost Lenovo představila novinky v portfoliu produktů řady Thinkpad. Široká nabídka nových modelů z řady T, X a L přináší spojení kvalitního zpracování, designu a moderních IT řešení s chytrými funkcemi, které uživatelé potřebují. Jsou poháněny procesory 10. generace Intel Core vPro nebo novou generací procesorů AMD Ryzen 4000 Pro Mobile. Lenovo je první společností, která tento typ procesoru ve svých počítačích nabízí.

Nejnovější modely nabídnou uživatelům:

  • Režim Modern Standby pro prakticky nepřetržitý chod notebooku. V tomto režimu je notebook stále připojený s nižší spotřebou baterie a je okamžitě připraven znovu se dát do práce. Probuzení notebooku může být ještě jednodušší a rychlejší s možností probuzení z režimu spánku pomocí hlasu (Wake on Voice)
  • Možnost rychlého připojení k internetu s WiFi 6 a připojením až CAT 16 WWAN sníží dobu stahování dat a umožní efektivní spolupráci přes cloud prakticky odkudkoliv. WiFi verze 6 je navržena tak, aby udržovala optimální rychlost připojení, zatímco nový bezpečnostní protokol WPA3 znesnadní případným kyberzločincům jejich pokusy o prolomení uživatelských hesel
  • OLED displeje s až UHD rozlišením a volitelnou technologií Dobly Vision nabídnou živé vykreslení všech barev. O skvělý zvuk se pak postará systém reproduktorů Dolby Audio Speaker System u modelů z řady T a X. Notebooky ThinkPad řady L pak disponují technologií Dolby Audio. 

Všechny nové modely ThinkPad prošly podobně jako jejich předchůdci náročnými zkouškami ve 22 různých testech Mil-Spec. Notebooky z této produktové rodiny se neustále
zlepšují – za posledních patnáct let zlepšila značka ThinkPad svou kvalitu o 73 % i přesto, že ročně vyrábí 4,5 krát více produktů. 

Součástí nově představených notebooků je také systém ochrany dat ThinkShield s volitelnými funkcemi PrivacyGuard a PrivacyAlert. Ty jsou dostupné u modelů s infračervenou kamerou a pomohou uživatelům chránit jejich informace na displeji před nechtěným čtením druhou osobou. Všechny modely pak disponují mechanickým krytem kamery ThinkShutter a čtečkou otisků prstů. 

Řada ThinkPad T je nejúspěšnější produktovou rodinou a pilířem portfolia značky ThinkPad. Nové 14 a 15palcové modely disponují operačním systémem Windows 10 Pro a jsou poháněny 10. generací procesorů Intel Core vPro, případně mobilními procesory AMD Ryzen PRO 4000 Mobile. Ty je možné nasadit do modelů ThinkPad T14 a T14s. Notebooky také obsahují všechny funkce, které firemní uživatelé očekávají od profesionálních notebooků jako je režim Modern Standby, probuzení z režimu spánku pomocí hlasu, systém reproduktorů Dolby Audio Speaker System a jasnější displej s volitelnou podporou technologie Dolby Vision. O výjimečně dobrou konektivitu se postará WiFi verze 6 a volitelné připojení CAT 16 WWAN.

Nové modely z řady ThinkPad X jsou navrženy tak, aby uživatelům poskytly podobné funkce jako notebooky řady T a další chytré inovace v menším a přenositelnějším balení. ThinkPad X13 a X13 Yoga jsou poháněny 10. generací procesorů Intel Core vPro a mají k dispozici volitelný Full HD displej s funkcemi PrivacyGuard a PrivacyAlert, které pomohou uživatelům chránit jejich informace na displeji před nechtěným čtením druhou osobou. ThinkPad X13 je také dostupný v konfiguraci s mobilními procesory AMD Ryzen PRO 4000 Mobile. Model X13 Yoga je systémem reproduktorů Dolby Audio Speaker System a volitelně také UHD OLED displejem s živými barvami a technologií Dolby Vision. 

Firemní uživatelé, kteří hledají odolné, výkonné, a přitom cenově dostupné notebooky zaujme řada ThinkPad L. Ty jsou nově tenčí a lehčí a disponují funkcemi pro větší efektivitu práce i mimo kancelář jako je WiFi verze 6 a volitelné připojení CAT 9 WWAN. Notebooky ThinkPad L14 a L15 speciální klávesy pro snadnější připojení ke konferenčním hovorům. Jsou poháněny buď procesory 10: generace Intel Core vPro nebo mobilními procesory AMD Ryzen PRO 4000 Mobile. Samozřejmostí jsou pak volitelně dotykové displeje s jasnými barvami, operační systém Windows 10 Pro a technologie Dolby Audio pro kvalitnější zvuk. O pohodlné a bezpečné přihlášení k notebooku se postará čtečka otisků prstů s podporou Windows Hello. 

Ceny a dostupnost produktů budou upřesněny.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz