Konica Minolta prodala v Evropě již 500 digitálních tiskových strojů AccurioLabel

 

  • Zařízení Konica Minolta umožňují digitálně tisknout etikety i v malých sériích na téměř všechna používaná média
  • V ČR je zájem o stroje ze strany desítek firem

 

Praha 11. března 2020 – Konica Minolta prodala v Evropě již 500 tiskových produkčních strojů z řady AccurioLabel, které uvedla na trh v roce 2016. Zařízení jsou určeny k tisku malých a středně velkých etiket.  Na rozdíl od tradičního ofsetového tisku a flexotisku umožňují digitální tiskárny AccurioLabel rychlý tisk i v malých sériích a nabízejí širokou personalizaci tisku.

„Nárůst poptávky o stroje AccurioLabel pozorujeme i v České republice, kde aktuálně řešíme desítky možných instalací. Tento zájem o digitální stroje je reakcí na měnící se požadavky ze strany koncových zákazníků. Ti stále častěji preferují malonákladový tisk, ideálně personalizovaných či zušlechtěných etiket,“ řekl Pavel Franko, obchodní ředitel divize produkčního a průmyslového tisku Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Zákazníci na tiskárnách AccurioLabel oceňují nejen rychlost a úsporu papíru, které snižují celkové náklady na tisk, ale zejména flexibilitu využití strojů. Právě tato vlastnost jim umožňuje tisk personalizovaných etiket na širokou škálu médií, v malých sériích, včetně různých tiskových efektů.“

Poslední model série Konica Minolta AccurioLabel 230 je vybavený CMYK tonerovou technologií a nabízí vysoké rozlišení 1 200 dpi x 8 bitů. Rychlostí až 23,4 m/min tiskne na téměř všechny druhy médií, které se dnes používají při potiskování etiket, od papíru a strukturovaného papíru až po YUPO, PP nebo PET. Díky senzoru pro dotisk do bílé barvy je rovněž vhodný i pro potisk transparentních nebo metalických folií. Mezi jeho další přednosti patří jednoduché ovládání, minimální čekací doby mezi tiskovými úlohami, minimalizaci odpadu a zvýšení profitability. 

Nejnovějším zákazníkem Konica Minolta se strojem Accurio Label 230 se stala Tiskárna Bělehrádek Letovice, která se zaměřuje na tisk etiket pro výrobce potravin, laků a nátěrových hmot nebo drogistického zboží. „Zpracování etiket jsme doposud řešili kombinací ofsetového a digitálního archového tisku, což bylo zdlouhavé a neekonomické. Digitální stroje od Konica Minolta nám umožnily flexibilní a škálovatelný tisk efektivních nákladů od pár kusů po tisícové série. V praxi oceňuji rychlost produkce, čistotu výroby, jednoduchou obsluhu a kompaktní rozměry,“ informoval majitel firmy Josef Bělehrádek. 

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost poskytující inovativní řešení pro podniky a instituce. Její silné stránky spočívají v kombinování moderních materiálů a klíčových technologií pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání či nano-zpracování. Konica Minolta vytváří hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit jejich pracovní výzvy a procesy. V éře Internetu věcí využívá svých hlubokých odborných znalostí digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost poskytující sofistikovaná řešení. Při vytváření inovací spolupracuje s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery. Konica Minolta má sídlo v Tokiu a v jejích koncernových společnostech působí v 50 zemích více než 43 000 zaměstnanců. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích celého světa.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech 

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2018 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 63,5 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (36,5 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (31,6 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.