Nakladatelé poskytují studentům zdarma přístup ke všem elektronickým publikacím

Praha 19. 3. 2020 – Nakladatelský dům GRADA ve spolupráci s partnerskými nakladateli podporují vzdělávání a v současné krizové situaci se rozhodli poskytnout studentům přístup ke svým elektronickým publikacím zdarma. Ty poskytují prostřednictvím platformy on-line knihovny BOOKPORT.

Bezplatný přístup již mohou využít statisíce studentů z Karlovy univerzity v Praze a Masarykovy univerzity v Brně. Stávajícím klientům, jako je například Univerzita Palackého v Olomouci, byl přístup v rámci této aktivity bezplatně rozšířen do všech oborů. Mnoho dalších institucí je již se službou BOOKPORT ve spojení a zprovoznění přístupů společně chystají.

Pomoc pro všechny vysoké školy.

Využít služby mohou všechny vysoké školy jak státní, tak soukromé. Nakladatelé věří, že tímto krokem pomohou univerzitám i samotným studentům. S ohledem na uzavřené univerzity, ale i knihovny a kamenná knihkupectví je platforma BOOKPORT ideálním nástrojem jak díla nakladatelů jednoduše, rychle a pohodlně zpřístupnit. Vedle odborné literatury ke studiu se mohou uživatelé uvolnit také při čtení beletrie, či jiné zájmové literatury. Platforma umožňuje neomezené čtení knih kdykoliv a kdekoliv, tedy jak na počítači, tak off-line v mobilní aplikaci. 

Služba je dostupná i pro širokou veřejnost na www.bookport.cz.

„Tímto krokem chceme umožnit studentům i v současné situaci co možná nejlepší přístup ke knihám, nepřerušenou možnost čerpat znalosti z odborné literatury, ale třeba se i uklidnit a uvolnit při čtení beletrie.“                                                      

  • Martin Sviták, vedoucí elektronických zdrojů, Grada Publishing, a.s.

„Podle dosavadních reakcí od studentů i akademiků je služba velmi příznivě přijímaná a studenti možnost přístupu k českým e-knihám velmi oceňují.

  • Mgr. Ivana Svěráková, FSS Masarykova univerzita

Informace o platformě BOOKPORT: 

  • Tisíce publikací od více než desítky českých nakladatelů – Grada, Portál, Galén, Jota, Karolinum, Masarykova univerzita, Práh, Epocha a další.
  • Online předplatné na knihy umožňující
    • Neomezené čtení
    • Možnost číst kdykoliv a kdekoliv – on-line i off-line
    • Tituly ze všech oborů lidské činnosti, ale také z beletrie a hobby literatury
    • Aktuálně přes 5 200 titulů

Služba je dostupná i pro širokou veřejnost na www.bookport.cz