Mobilní operátoři zpřístupnili ZDARMA hlavní informační kanály o nouzovém stavu www.vlada.cz a www.mzcr.cz

Praha 24. 03. 2020: Webové stránky informující občany o aktuálních opatřeních ohledně koronaviru jsou klíčovým informačním nástrojem vlády ve stavu nouze. Společnosti O2, T-Mobile a Vodafone proto prostřednictvím APMS zrealizovali iniciativu, díky které prohlížení těchto stránek nebude zákazníkům spotřebovávat data z jejich tarifů.

Mobilní operátoři se rozhodli přispět ke zvýšení informovanosti občanů s cílem pomoci co nejrychleji zastavit šíření pandemie koronaviru. Nově proto umožňují všem svým zákazníkům zdarma přístup ke stránkám www.vlada.cz a www.mzcr.cz a to včetně klíčových informací dostupných na podstránkách těchto stránek. Opatření se nevztahuje pouze na případná odkazovaná videa. Uvedený přístup se týká všech uživatelů s aktivní datovou službou včetně těch, kteří svůj datový balíček již vyčerpali. Nabídka současně platí i pro virtuální operátory, kteří, v mobilních sítích operátorů sdružených v APMS působí.

Vzhledem k tomu, že zavedení nezpoplatňování (tzv. zero rating) určitých stránek naráží na pravidla síťové neutrality, připravila APMS toto řešení ve spolupráci s regulátorem ČTÚ, který naši iniciativu podpořil,“ říká Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Každý z operátorů současně v průběhu posledních dní svým zákazníkům představil speciální benefity, které je možné využívat po dobu stavu nouze – od navýšení datových balíčků, přes zvýhodněné volání příbuzným po speciální nabídky TV obsahu.