NETGEAR Smart Managed Pro: vzdálená cloudová správa a doživotní záruka

Praha, 25. března 2020 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, přidala možnost vzdáleného nastavení a správy vybraných firemních přepínačů řady Smart Managed Pro prostřednictvím služby NETGEAR Insight. Dosud bylo možné tato zařízení skrze službu pouze zaregistrovat a monitorovat. Nové funkce a doživotní záruku získají majitelé zmíněných přepínačů po jejich registraci.

Přepínače řady NETGEAR Smart Managed Pro jsou navrženy především pro firemní konvergované sítě, v nichž jsou v rámci jediné síťové platformy přenášeny zvuky, obrázky, video i data. Tato zařízení mimo jiné nabízejí snadnou správu, ethernetové napájení s podporou PoE+, pokročilé přepínací funkce ve vrstvách L2 a L3, plnou škálovatelnost a vysoký výkon. Přepínače NETGEAR Smart Managed Pro umožňovaly dosud prostřednictvím služby NETGEAR Insight pouze registraci, vyhledání v síti a následný monitoring. Nyní se tyto funkce u vybraných modelů po registraci rozšíří také o možnost nastavení a vzdálené cloudové správy. Tyto změny se prozatím týkají devíti nejnovějších přepínačů S108Tv3, GS110TPv3, GS110TPP, GS724TPv2, GS724TPP, GS728TPv2, GS728TPPv2, GS752TPv2 a GS752TPP, přičemž seznam podporovaných zařízení se bude dále rozšiřovat. 

Služba NETGEAR Insight představuje komplexní nástroj pro správu sítě obsluhovatelný prostřednictvím mobilní aplikace či cloudového portálu. Umožňuje snadno a rychle nastavit a nakonfigurovat jeden či více firemních přepínačů současně a následně je monitorovat a spravovat kdykoli a odkudkoli na světě v dosahu internetového připojení. NETGEAR Insight poskytuje uživatelům přehledné informace o připojených zařízeních, stavu a zdraví sítě či spotřebovaných datech. V případě neobvyklé situace jsou uživatelé okamžitě informováni prostřednictvím výstražných notifikací.

Doživotní záruka na registrovaná zařízení

Přepínače řady NETGEAR Smart Managed Pro pokrývá také unikátní kombinace doživotní hardwarové záruky, doživotní výměny hardwaru do druhého dne (NBD) a doživotní technické podpory prostřednictvím chatu. Aby majitelé zařízení mohli tyto výhody čerpat, musí své produkty nově registrovat do 90 dnů od jejich zakoupení, a to v rámci mobilní aplikace či cloudového portálu NETGEAR Insight, webové stránky www.mynetgear.com nebo přes lokální grafické uživatelské rozhraní (GUI) každého přepínače. Výhody se vztahují pouze na první vlastníky zařízení, kteří na základě registrace obdrží také nejnovější aktualizace firmwaru, přístup k veškerým funkcím GUI či jedinečné ID pro jednotný přístup ke všem online rozhraním NETGEAR.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další

informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgearcz.cz. Sledujte společnost NETGEAR na www.facebook.com/netgearczask a www.linkedin.com/company/netgear-cesko.