AAA AUTO podpořilo Červený kříž zapůjčením dalšího automobilu. Díky tomu ČK pomůže na více místech.

Praha 27. března 2020 – Pandemie koronaviru ochromila celý svět a jednotlivci i firmy se snaží vypořádat se s touto nelehkou situací i vzájemnou pomocí. Proto také největší prodejce ojetých automobilů u nás podpořil Červený kříž, aby se mohl dostat se svojí pomocí do více oblastí po celé České republice a zapůjčil jim další automobil, který bude pomáhat široké veřejnosti. AAA AUTO zároveň dlouhodobě podporuje Dětskou dopravní nadaci, která pomáhá sirotkům obětí dopravních nehod, a tento měsíc zapůjčilo další automobily i spolku ALSA, která pomáhá lidem s fatálním onemocněním Amyotrofická laterální skleróza.

„Aktuální situace je těžká pro všechny z nás, ale jsem hrdá na český národ, který se opět ukazuje jako velice solidární. Je vidět, že umí a chce pomáhat, když jde do tuhého. Proto jsem ráda, že můžeme alespoň trochu pomoci i my mobilnímu týmu Červeného kříže, aby mohl dojet ještě k více lidem, kteří jeho pomoc potřebují,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě AAA AUTO. Společnost tento měsíc podpořila i mobilní tým spolku ALSA třemi automobily, díky kterým se dobrovolníci dostanou k více lidem s fatálním onemocněním Amyotrofická laterální skleróza.

„Vážíme si každé pomoci, a to obzvláště v dnešní době. Soustředíme se především na pomoc seniorům. V současné době se šijí a distribuují látkové roušky, zajišťujeme dezinfekci, dobrovolníci pomáhají seniorům s nákupy.  Jelikož působíme na horách, tak bez vozidla je pomoc nemyslitelná. Spousta starších lidí bydlí na samotách či polosamotách a nebylo v našich silách zajistit bez auta jakoukoliv pomoc. Teď když bude  vozidlo, půjde vše rychleji a lépe.

Oslovili jsme více firem s poptávkou na vůz a jediná pomoc, která přišla, byla právě z AAA AUTO,“ uvedl Pavel Šmíd ze záchranného týmu ČČK Semily. Tento záchranný tým působí od loňského roku a vozidlo bude sloužit i po odeznění aktuální situace pro převoz záchranného týmu. Vůz bude vybaven zdravotnickým materiálem včetně Ambuvaku či Automatického externího defibrilátoru.