Dobročinná kampaň platformy Breakfaststory: Kup si oběd domů a my za tebe nasytíme babi, dědu a mámu samoživitelku

PRAHA, 30. 3. 2020. Platforma BREAKFASTSTORY, která podporuje české sociální podnikání, od 18. března realizuje na území Prahy benefiční kampaň „Kup si oběd domů a my za tebe nasytíme babi, dědu a mámu samoživitelku“. Za necelé dva týdny rozvezli stovky bezplatných obědů spolu s potravinami, ovocem a rouškami. Všechny získané finance jsou použity ve prospěch zaměstnanců a zaměstnankyň sociálních podniků a na přípravu bezplatných jídel pro ohrožené seniory a mámy.

Zpěvačka Monkey Business Tereza Černochová podpoří benefiční kampaň platformy Breakfaststory a ve středu 1. dubna bude vařit po boku sociálně ohrožených žen v Jídelně Kuchařek bez domova na pražském Smíchově. Její oběd bude veganský, diváci se mohou těšit na ukrajinský boršč, tagliatelle s omáčkou z pečených paprik a Terezin karanténa-speciál salát. Toto jídlo si bude moci po zveřejnění videa objednat každý v Praze za 160 Kč online.

Video bude publikováno na fb a IG @breakfaststorycz ve středu 1. dubna ve 12:00. Diváci u svých laptopů si pak z pohodlí domova mohou skrze odkaz ve videu tento obědzakoupit domů za 160 Kč. Link zde: https://www.breakfaststory.cz/karantena-special

Za každý prodaný oběd se uvaří jedna další porce zcela zdarma pro seniora nebo maminku samoživitelku (lidé si mohou jednu z možností zvolit v online objednávkovém formuláři). Karanténa-speciál oběd od Terezy Černochové se bude po Praze rozvážet v pátek, diváci si ho mohou objednat již ve středu od 12:00 na odkazu – viz výše.