Neumíte si poradit s elektronickými žádostmi pro úřady? PODEJTO ZA MĚ vám pomůže!

Na portálu PODEJTO.CZ můžete předat plnou moc zástupci,
který vyplní a zašle potřebné formuláře datovou schránkou za vás.

Praha 6. dubna 2020 – Potřebujete vyplňovat a odesílat tiskopisy formulářů nebo dokumentů pro úřady, ale nevyznáte se v nabídce online formulářů a nevíte, jak správně podat elektronickou žádost? Nevadí. Ode dneška ji můžete vyřešit díky PODEJTO ZA MĚ, řešení, jež umožňuje předat plnou moc vašemu zástupci, který potřebné žádosti podá
za vás ze své datové schránky.

„Zjistili jsme, že existuje mnoho lidí, kteří sice mají datovou schránku, ale nevědí, jak správně podat žádost na úřad. PODEJTO ZA MĚ je zcela nový koncept elektronického podání, tedy zaslání libovolného tiskopisu formuláře nebo dokumentu orgánu veřejné moci, ale i bance nebo jinému subjektu osobou, kterou k takovémuto právnímu jednání žadatel zmocní,“ říká Ing. Pavel Nemrava, ředitel divize eGovernmentu Software602.
PODEJTO ZA MĚ funguje na portálu PODEJTO.cz s chytrými formuláři pro online komunikaci s úřady datovou schránkou.

Jak to funguje?

Na adrese www.podejto.cz/podejto-za-me stačí vyplnit šablonu, do níž žadatel (zmocnitel) vloží údaje o sobě a typu plné moci, kterou udělil zmocněnci. Tento dokument poté odešle např. datovou schránkou do datové schránky svému zástupci, a to zcela zdarma. Po dobu stavu nouze je totiž možné všechny Poštovní datové zprávy, které jsou normálně zpoplatněné pro komunikaci mezi občany a firmami, zasílat bezplatně. Každá datová zpráva je elektronický doporučený dopis s dodejkou a doručenkou. Jediným omezením je velikost dokumentů, které může uživatel zaslat – neměla by přesáhnout 20MB, což je maximální možná velikost příloh v jedné datové zprávě.

Ti, co sami datovou schránku nemají, mohou využít PODEJTO ZA MĚ také!
Stačí, když sepíšou a předají plnou moc svému zástupci, a ten ji prostřednictvím formuláře
na PODEJTO ZA MĚ zašle příšlušnému úřadu společně s žádostí nebo jiným dokumentem, který potřebujete zaslat.

Plnou moc lze udělit v mnoha variantách. Například jako zúženou plnou moc advokátovi pouze pro úkony podle správního řádu, obecnou plnou moc advokátovi na veškeré úkony týkající se zadání zmocnitele, plnou moc daňovému poradci podle daňového řádu a správního řádu nebo jako plnou moc obecnému zmocněnci podle správního řádu.

Komu je tato služba určena? 

Zejména živnostníkům a všem občanům, kteří potřebují, v době omezeného pohybu, vyřizovat dokumenty na úřadech. Například pro podání žádostí o mimořádné příspěvky, ošetřovné a další formy státní podpory v době vládních opatření proti šíření nového typu koronaviru COVID-19. Na druhou stranu ji využijí i profesionálové a profesní komory a sdružení, kteří se budou moci touto formou postarat o své klienty. Elektronické žádosti

za uživatele budou moci podávat i další blízké osoby, zkrátka kdokoli, komu uživatel svěří plnou moc.

O PODEJTO.CZ

 

Portál PODEJTO.CZ provozují společnosti DATASYS, NEWPS.CZ a Software602.
Portál je pomocník pro podání datovou schránkou na úřad, získal ocenění Křišťálové lupy 2015 a ocenění v roce 2016 v soutěži Společně otvíráme data.  

O společnosti Software602

Software602, a.s. je českou společností, která se od roku 1991 zabývá vývojem software. Původně se specializovala na kancelářský software, stojí za legendárním textovým editorem T602. Později se zaměřila na projekty v oblasti digitalizace státní správy, kde je součástí týmů u projektů Czech POINT a Datových schránek. Získané znalosti přetavila do platforem na řešení digitalizace formulářů pro Portály a Paperless agendy a řešení digitalizace dokumentů, podpisů a jejich archivaci s dlouhodobým právním účinkem napříč členskými státy EU. Společnost je evropským kvalifikovaným poskytovatelem služeb vytvářejících důvěru podle Nařízení eIDAS. Číslo 602 v názvu společnosti je odkazem na pořadové číslo základní organizace Svazarmu, která jako první začala šířit textový editor T602. Více na www.linkedin.com/company/software602/.