20 litrů dezinfekce Anti-COVID už dostala polovina domovů pro seniory

Společnost DF Partner, která už 30 let vyrábí a na tuzemský trh dodává autochemii a autokosmetiku značky SHERON, aktuálně kvůli pandemii koronaviru vyrábí především dezinfekční prostředek Anti-COVID. Ten účinně hubí i nový typ koronaviru, a proto se společnost rozhodla věnovat 20 litrů dezinfekce všem domovům pro seniory v České republice, které patří mezi nejohroženější.

“Rozhodli jsme darovat dezinfekční prostředky domovům pro seniory proto, že právě naši nejstarší spoluobčané jsou v současné době tou nejohroženější skupinou obyvatel. Zároveň tím chceme poděkovat také zdravotnickému personálu, který se o klienty v této komplikované době stará, a stojí tak v první linii boje s nemocí COVID-19,” vysvětluje Tomáš Skopový, ředitel marketingu společnosti DF Partner.

“Od úterý 7. dubna 2020 jsme rozvezli dezinfekci už do 250 domovů pro seniory po celé České republice a aktivně oslovujeme další, abychom dostáli svému závazku a dezinfekční prostředky od nás dostalo darem každé z více než 500 těchto zařízení v České republice, ” informuje Skopový a dodává, že přípravek Anti-COVID, který hubí široké spektrum bakterií a virů, se dá použít na ruce, ale také na povrchy.

Distribuci prostředku Anti-COVID, zajišťuje společnost DB Schenker. Logistická firma ji zdarma rozváží do ordinací lékařů, zubařů a nyní také do domovů seniorů. “Dezinfekce do ordinací a do domovů pro seniory je přesně ten typ zásilek, které pro nás mají v těchto dnech nejvyšší prioritu. Víme, že na ně personál čeká, a proto je rozvážíme co nejrychleji a děláme to rádi a zdarma. Je to náš malý příspěvek v této krizi,“ říká Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

Dezinfekční prostředek Anti-COVID splňuje specifikace Světové zdravotnické organizace (WHO) a DF Partner je součástí pouze úzké skupiny firem a univerzit, které získaly zvláštní povolení ministerstva zdravotnictví na výrobu dezinfekčního přípravku Anti-COVID. Více informací o tomto dezinfekčním prostředku, který se skládá ze tří hlavním ingrediencí, jimiž jsou líh, glycerol a peroxid, najdete na webových stránkách internetového obchodu www.anticovidshop.cz

Rodinná společnost DF Partner byla založena v roce 1990 bratry Drhovými. Zabývá se vývojem, výrobou a distribucí autochemie, autokosmetiky a autopříslušenství pod vlastní značkou SHERON, která je jedničkou na českém a slovenském trhu. Společnost je také výhradním tuzemským distributorem olejů a maziv holandské společnosti Eurol. DF Partner sídlí v Neubuzi u Zlína, kde má své výrobní zázemí a zaměstnává zde přes 200 pracovníků. V říjnu 2019 firma uvedla do provozu unikátní plně automatizovanou plnicí linku, která je schopna naplnit až 3600 pětilitrových lahví za hodinu, což pomohlo navýšit denní produkci o 500 tisíc litrů kapalin. Denně z areálu v Neubuzi vyjede více než 60 kamionů s produkty, které díky propracované logistice dorazí ke svým zákazníkům do 24 hodin.