Diametral začal vyrábět ochranné štíty daroval jich už 1 100

Praha, 16. dubna 2020 – Český výrobce technologických pracovišť pro odborné školství a průmysl, společnost Diametral, začal s úderem coronavirové krize vyrábět ochranné obličejové štíty podle vlastního návrhu. První sérii 1 100 kusů věnoval zdravotnickým zařízením, domovům seniorů nebo i České televizi.

Marcela Jarolimová_štít pro ČT.jpg

Společnost Diametral a.s. se již od roku 1992 věnuje výrobě technologických pracovišť, měřící a napájecí techniky pro odborné školství, průmysl a vědu. Vzhledem ke svým výrobním kapacitám a technickému vybavení ale zareagovala na příchod coronavirové krize okamžitou změnou svého zaměření a začala vyrábět ochranné obličejové štíty, které teď nacházejí uplatnění ve zdravotnictví, sociálních službách, nebo médiích. První sérii 1 100 kusů věnovala do několika zdravotnických zařízení a domovů pro seniory. Dalších 80 speciálně upravených štítů začali používat i překladatelé do znakové řeči v České televizi. Společnost se původně zavázala věnovat 1000 kusů. K dnešnímu dni ale rozdala už 1 100 štítů.

Zakladatel společnosti Diametral Miroslav Bulka k projektu říká: “Brzy po vyhlášení nouzového stavu jsem si začal všímat zpráv o zoufalém nedostatku všech ochranných pomůcek ve zdravotnictví. Došlo mi, že máme výrobní kapacity, které jsou teď kvůli propadu objednávek našich výrobků nevyužité a že bychom mohli pomoct. Tak jsme si se synem sedli a za dva dny jsme měli kompletní návrh na stole. K výrobě částí ochranného štítu není potřeba 3D tiskárna a hlavní kritérium, aby se štít dobře nosil, jsme podle mě splnili. Zpětná vazba, kterou dostáváme z nemocnic, nám to rozhodně potvrzuje.”  

Ochranný štít Diametralu byl zkonstruován především s ohledem na pohodlné použití a bezpečnost. Je tedy velmi lehký, nikde netlačí a z hlavy nepadá. Například místo plastové čelenky byla použita klasická textilní pruženka. Štít je vyráběn ve dvou velikostech jednak pro použití v klasické lůžkové péči ve zdravotnických a sociálních zařízeních, jednak pro použití v terénu, tedy záchrannými složkami. V této chvíli už je celá tisícovka první vyrobené série na svých místech určení.

O společnosti Diametral:

Společnost Diametral byla založena v roce 1991 jako ryze český podnik a již od samotného počátku byla veškerá aktivita zaměřena na elektrotechnickou výrobu. Název společnosti Diametral vznikl složením slov diagnostika a měření.

Základ činnosti představuje design a výroba produktů, založených na vlastním vývoji a konstrukci. Jedná se o elektrotechnický a technologický nábytek, laboratorní, měřicí a napájecí techniku a další technologické produkty z oblastí dopravy, průmyslu a školství.  Komplexní pracoviště od společnosti Diametral využívají technologické firmy po celém světě. Mezi zákazníky paří například ČEZ, Bosch,, Panasonic, Siemens, Škoda, nebo Denso. Výuková pracoviště jsou instalována na školách jako Západočeská univerzita v Plzni, nebo Vysoké učení technické v Brně. Mezi důležité zákazníky patří také střední odborné školství se zaměřením na elektrotechniku. Díky tomu přináší společnost Diametral zákazníkům kvalitní a spolehlivé produkty, vyráběné v České republice. Cílem společnosti Diametral je být významným výrobcem kvalitních zařízení, podpořených kvalitním servisem.