Brno Autokino nabídne na výstavišti zábavu i napětí

Tisková zpráva, 27. 4. 2020 – Protože kinosály zůstávají nadále zavřené, společnosti Kletch a Veletrhy Brno vymyslely způsob, jak potěšit filmové fanoušky. V úterý 28. dubna spouští první brněnské autokino.

Brno Autokino se nachází v prostoru za pavilonem Z a bude promítat čtyři dny v týdnu. „Diváci se mohou těšit na filmy v úterý, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu,“ řekl organizátor Jakub Klečka ze společnosti Kletch. Pořadatelé lákají na aktuální české i zahraniční filmy. „První týden nabídneme tuzemské komedie Přes prsty a Vlastníci či americký snímek Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw,“ informoval Klečka. Doplnil, že do dalších týdnů chystají i několik překvapení v podobě kultovních filmů. „Program budou moct ovlivnit také diváci, a to pomocí anket
na facebookových stránkách, kde si zvolí, jaký snímek by chtěli vidět,“ sdělil Klečka.

Projekce začínají vždy ve 20 hodin. Lidé se do areálu dostanou přes devátou bránu vždy půl hodiny před promítáním. „Dbáme na bezpečnost návštěvníků, proto budou stát auta dva metry od sebe. Zároveň je zakázáno vozidla v areálu výstaviště opouštět,“ uvedl mluvčí společnosti Veletrhy Brno Jaroslav Bílek. 

Vstupenka na každý film stojí tři sta korun za auto. „Ve vozidle mohou sedět vždy dva lidé, nebo jedna rodina,“ upozornil Bílek. Lístky zájemci pořídí předem přes web ibvv.cz nebo mobilní aplikaci BVV Trade Fairs. Nákup na místě nebude možný. 

Aby si lidé autokino užili, musí mít ve vozidle autorádio. „Doporučujeme jim doma vyzkoušet si, že ho zvládnou manuálně naladit,“ poradil Bílek.

Další informace najdou zájemci na www.brnoautokino.cz či www.ibvv.cz