Přes aplikace Wallet a Board od BudgetBakers již lze také platit!

Tisková zpráva ze dne 27. dubna 2020 – Fintechový startup BudgetBakers posouvá funkčnost svých finančních produktů Wallet a Board na novou úroveň a umožní svým uživatelům provádět klasické bankovní platby, na jaké jsou zvyklí z běžného online bankovnictví. Díky unikátní spolupráci s Komerční bankou a prostřednictvím nové služby KB – Zaplaceno.cz tak uživatelé aplikací Wallet a Board získávají novou funkčnost a mohou své finance nejen sledovat a plánovat, ale také s nimi přímo nakládat. „Je to zásadní, až revoluční inovace, která bude mít vliv na celý svět fintechu i tradičních bankovních domů,“ říká k tomu výkonný ředitel BudgetBakers Michal Kratochvíl.

Aplikace Board a Wallet tak stojí na prahu nové éry. Z nástrojů na sledování a řízení financí se stávají prostředím, ve kterém se platby rovnou odehrávají. Platby přímo z Wallet a Board umožňuje nový nástroj KB – Zaplaceno.cz a platby budou využívat metodu tzv. nepřímého platebního příkazu (PISP). 

„Loni schválená evropská směrnice PSD2 otevřela ve světě financí zcela nové možnosti. Proto jsem velmi rád, že jsme s Komerční bankou, tedy tradiční a silnou bankovní skupinou, vytvořili model fungující a pro klienty užitečné spolupráce,“ uvádí Michal Kratochvíl. „Díky silnému zázemí banky, její kredibilitě a znalostem bankovních služeb, můžeme společně inovovat a rozšiřovat nabídku služeb a produktů,“ dodává.

„Nyní je spuštěn beta provoz celého projektu. Začali jsme s klienty KB, rozvíjíme detaily a testujeme, jak jsou spokojení. Právě přidáváme Českou spořitelnu a AirBank a dále budeme připojovat jednotlivé finanční ústavy tak, abychom měli v červnu integrovány již všechny tuzemské banky,“ vysvětluje Kratochvíl. „Na našich stránkách a sociálních sítích budeme postupně zveřejňovat očekávaná data připojení jednotlivých bank,“ doplňuje.

Společný projekt oceňuje i Jan Kubálek, manažer pro strategii retailového bankovnictví v Komerční bance: „Služba KB – Zaplaceno.cz byla na počátku určena primárně pro e-shopy. Spoluprací s BudgetBakers rozšiřujeme naše zaměření na mnohem širší spektrum partnerů, zaplatit by tak mohli nejen nakupující v e-shopech, ale také uživatelé internetových a mobilních služeb, pro které dosud žádné platební řešení neexistovalo.“

„S trochou nadsázky lze říct, že „naše děti“ Wallet i Board vyrostly, složily zkoušku z dospělosti a nyní míří do skutečného života. Z aplikací na sledování, kontrolu a plánování osobních či firemních financí se stává plnohodnotný finanční nástroj s parametry online bankovnictví,“ pochvaluje si Kratochvíl. 

„Co si ale na celé věci cením obzvlášť je skutečnost, že se celý projekt podařilo realizovat a uvést do života v měsících, ve kterých jsou kvůli karanténě celé vývojářské a manažerské týmy na home office. Vzdálená spolupráce fungovala fantasticky a všem lidem hned z několika pracovních skupin, kteří celý projekt připravovali ze svých domácích kanceláří, patří obrovský dík. Je vidět, že kde je vůle, podaří se i ve složitých podmínkách vytvořit velké věci,“ dodává.

Platební služba je testována a rozvíjena v České republice, Wallet a Board však fungují jako globální aplikace, a proto se bude možnost platit rozšiřovat i do dalších zemí. „Evropská směrnice PSD2 loni na podzim akcelerovala vývoj ve finančnictví. A my jsme stále jednou z mála nebankovních společností, která získala licenci České národní banky. Díky tomu jsme mohli integrovat všechny evropské banky a nyní budeme postupně rozšiřovat možnost provádět platby i do dalších zemí. Zároveň míříme i k získání vlastní platební licence,“ nastiňuje další vývoj společnosti Michal Kratochvíl.