BudgetBakers rozšiřují svůj tým

Tisková zpráva ze dne 21. října 2021 – Fintechový startup BudgetBakers, který vyvíjí aplikace Wallet a Board, začal avizované rozšiřování týmu. Personální posílení společnosti navazuje na jarní investici přesahující 160 mil. Kč, která jim umožňuje nový růst a stabilitu společnosti. Do BudgetBakers tak v současné chvíli přicházejí jak vysoce specializovaní IT odborníci, tak také zkušení manažeři.

Oblast marketingu má nově na starosti Hynek Zbořil, který se z pozice marketingového ředitele bude soustředit především na budování digitálního týmu a výkonnostní marketing. „Věřím, že v BudgetBakers mohu zúročit svoje zkušenosti napříč technologickými odvětvími, které jsem v uplynulých letech načerpal. Vidíme v současnosti trend, kdy se role aplikací mění, rozšiřují se jejich funkce a BudgetBakers chce být z jedním z globálních leaderů těchto změn,“ popisuje svoji roli CMO Hynek Zbořil, který do července letošního roku zastával pozici výkonného ředitele společnosti Kupi.cz. V minulosti vedl digitální týmy ve společnostech ZOOT a Creative Dock, je také spoluzakladatelem několika platforem jako je HackerSchool, Digikids a Digicamp zabývající se propojováním firem s IT odborníky a vzdělávání v oblasti IT.

Na pozici operations manager přichází Zbyněk Čepera, jehož úkolem bude vedení týmu zákaznické péče, a to jak na českém, tak zahraničních trzích a budování nových obchodních vztahů. „Oblasti péče o zákazníka se na různých pozicích věnuji více než 10 let. Pro BudgetBakers nyní nastává zcela nová doba, budeme se soustředit na budování lokální podpory na jednotlivých trzích, což je obrovská pracovní výzva,“ komentuje svou pozici Zbyněk Čepera. Své dosavadní zkušenosti čerpal ve společnostech MetLife, Ušetřeno.cz, Zaplo Finance a AXA Assistnace. 

O BudgetBakers

BudgetBakers jsou českým fintechovým startupem, který již od roku 2014 vyvíjí mobilní aplikaci pro správu osobních financí Wallet. Zakladateli jsou současný CTO Jan Müller a produktový manažer Martin Jiřička, z pozice CEO BudgeBakers vede Michal Kratochvíl. Brzy po svém vzniku překročil Wallet hranice ČR a dnes poskytuje služby klientům po celém světě, jejich většina přitom pochází z USA, Ruska nebo Indonésie. V současnosti aplikaci využívá 500 tisíc aktivních uživatelů a na kontě má již přes 5 milionů stažení. V roce 2019 představili BudgetBakers manažerskou aplikaci Board, určenou pro malé a střední podnikatele, kterým nabízí detailní vhled do stavu jejich financí a celého podnikání. Ve stejném roce se BudgetBakers stali jedním z prvních nebankovních subjektů, který dokázal získat licenci od České národní banky k napojení do bankovního rozhraní API. Na jaře 2021 do BudgetBakers investovali přes 160 mil. Kč nizozemští investoři Jasper Anderluh a Niels Klok, spoluzakladatelé evropského online brokera DEGIRO s cílem vytvořit globální finanční platformu.