Společnost Lactalis podpořila české organizace při boji proti koronaviru

Mlékárenská společnost Lactalis darovala své výrobky řadě institucí a zařízení po celé České republice, které se zapojují do boje proti šíření nákazy COVID-19 a zároveň se starají o zdraví a bezpečnost obyvatel. Produkty putovaly například do nemocnic, domovů pro seniory, potravinových bank nebo složkám Integrovaného záchranného systému. Společnost také poskytla finanční pomoc nemocnicím,  jejichž lékaři a sestry se zde každý den naplno starají o pacienty.

Siggis_PČR_Praha.jpeg

Lactalis již darovala přes 9 tun svých výrobků. Jedná se o produkty značky Mlékárna Kunín, Galbani, Président a siggi´s. Ty putovaly například do FN Motol, FN Bulovka, FN Ostrava, FN Plzeň nebo FN Kladno, domovů pro seniory po celé Ostravě či potravinových bank v Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích nebo Liberci.. Produkty siggi’s byly v minulých týdnech rozdány také hasičům z celé republiky a Krajskému ředitelství Policie České republiky hlavního města Prahy, které je dále distribuovalo svým zaměstnancům. 

V boji proti  koronaviru zaslala společnost také finanční podporu třem nemocnicím, které se zaměřují na boj s nákazou – konkrétně jde o Fakultní nemocnici v Plzni, Ostravě a u sv. Anny v Brně. Celkem se jednalo o částku 450 000 korun. Prostředky byly použity na nákup ochranných pomůcek a plicních ventilátorů. 

„Těší nás, že můžeme podpořit pracovníky, kteří s nákazou bojují v první linii a denně se v terénu snaží dostat situaci pod kontrolu. Cítíme určitou zodpovědnost vůči společnosti, proto jsme rádi, že alespoň touto cestou můžeme pomoci tam, kde je to nejvíc potřeba,“ dodává Michal Brada, generální ředitel společnosti Lactalis pro Českou republiku a Slovensko.

O LACTALIS GROUP

LACTALIS GROUP je světovou jedničkou na trhu s mléčnými výrobky již od roku 1933. V České republice byla společnost založena v roce 2004, přičemž v roce 2007 došlo k akvizici Mlékárny Klatovy a Kunín – tím se Lactalis CZ stává jedničkou v oboru také na českém trhu. Společnost si zakládá na kvalitních surovinách a tradičních recepturách, díky kterým mají její produkty jedinečnou chuť.  Mezi ty nejznámější patří například mléčné výrobky z mlékárny Kunín, sýry Président, jogurty siggi´s nebo mozzarella Galbani.