Zyxel pro podporu práce z domova rozšiřuje možnosti vzdálené správy sítí pomocí OS SD-WAN

Zdokonalený operační systém SD-WAN nabízí lepší možnosti konfigurace provozuschopnosti, správu prostřednictvím rozhraní příkazového řádku a nasazení VLAN bez fyzického nastavování.

Praha, 11. května 2020 — Společnost Zyxel Networks, která patří mezi leadery na trhu domácích a podnikových síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, dnes představila nové aktualizace svého řešení SD-WAN. Jeho nejnovější verze IT týmům a poskytovatelům řízených služeb přináší lepší funkcionalitu a více možností při vzdálené správě a monitoringu sítí.

Ruku v ruce s rozmachem práce z domova přibývají také výzvy spojené s dostupností a bezpečností sítí, a to bez ohledu na to, kde se uživatelé a jejich zařízení nacházejí. Díky vylepšeným funkcím operačního systému SD-WAN dokáží IT týmy a poskytovatelé řízených služeb snadněji konfigurovat sítě a řešit problémy na dálku, aby zaměstnanci mohli i mimo svou kancelář pracovat tak, jak jsou zvyklí.   

Zajištění provozuschopnosti z jakéhokoli místa

Práce z domova bezpodmínečně vyžaduje spolehlivé síťové připojení a nepřetržitou provozuschopnost systémů. Aktualizované řešení SD-WAN od společnosti Zyxel přispívá k vysoké provozuschopnosti například tím, že podporuje více záložních připojení a jejich optimalizaci, takže správci mohou vždy poskytovat spolehlivý přístup k síti. Pomocí řídicího softwaru v cloudu mohou správci odkudkoli konfigurovat nastavení provozuschopnosti a udržovat podnikové sítě v chodu.

Rozhraní příkazového řádku pro řešení problémů na dálku

Nejnovější verze SD-WAN zahrnuje také správu prostřednictvím rozhraní příkazového řádku (CLI), která IT manažerům a poskytovatelům řízených služeb nabízí širší možnosti řízení a podrobnější informace pro řešení problémů na dálku.

Nasazení VLAN bez fyzického nastavování

V případě větších sítí, kde jsou k řízení podskupin s různými síťovými a bezpečnostními zásadami používány sítě VLAN, může být vzdálená správa nejen složitá, ale také náročná na zdroje. Vylepšená verze řešení SD-WAN proto umožňuje vzdálenou konfiguraci sítí VLAN prostřednictvím řídicího softwaru Orchestrator, což usnadňuje a zefektivňuje správu síťového prostředí. 

QoS zajišťuje důležitým aplikacím upřednostnění v síťovém provozu 

Když je celá domácnost nebo firma na internetu ve stejnou dobu, dříve nebo později nastanou problémy se síťovým provozem. Díky řešení SD-WAN od společnosti Zyxel mohou IT týmy a poskytovatelé řízených služeb v síťovém provozu na dálku zajistit přednost pro určité aplikace, jako např. telekonference před Netflixem, a tím přispět k nerušenému plnění pracovních povinností.

„Práce z domova se stává běžnou nejen pro uživatele, ale také pro ty, kteří mají na starost bezproblémové fungování sítí,“ poznamenává Martin Bratičák, Regional Director CEE ve společnosti Zyxel Networks. „IT týmům a poskytovatelům řízených služeb umožňují vylepšené funkce našeho OS SD-WAN na dálku zajišťovat vysokou kvalitu služeb pro všechny, kdo jsou při své každodenní práci odkázáni na provozuschopnost a stabilitu sítí.“ 

Nové funkce jsou k dispozici pro kompletní portfolio VPN firewallů Zyxel VPN50, VPN100, VPN300 a VPN1000 s firmwarem SD-OS v10.03, takže své sítě teď mohou na dálku nasadit a spravovat společnosti všech velikostí. Bližší informace o řešení SD-WAN v10.03 najdete na stránkách: https://www.zyxel.com/sd-wan 

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje domácnosti i organizace k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom domácím i firemním uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–    působnost ve 150 zemích celého světa,

milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.