Pětice nových světů pro Minecraft s RTX zdarma

Společnost NVIDIA spolupracovala se známými tvůrci z Minecraft komunity na tvorbě nových světů do betaverze Minecraft s RTX pro Windows 10. Hráčům jsou opět dostupné zdarma. Pětice nových světů bude ode dneška k dispozici v rámci Minecraft Marketplace:

  • Hilltop Lifestyle RTX od PearlescentMoon – Nové dílo od tvůrců Color, Light and Shadow RTXHilltop Lifestyle RTX je založeno na přežití v nové venkovní mapě využívající mnoho konceptů, vylepšení a funkcí demonstrovaných již v předchozí ukázce možností ray tracingu a fyzikálně založených textur. V novém světě hráči prozkoumají krásný ostrov Hilltop Lifestyle a ve vesnici inspirované italským venkovem se naučí žít ze zdrojů, které nabízí příroda okolo.
  • Egg Hunt od Feed the Beast – Nová samostatná minihra je zasazena hluboko pod zem. Odehrává se v tajemné jeskyni plné hádanek, pastí, tajemství a zábavných výzev. Cílem dvou herních režimů je najít skrytá vejce v nejrychlejším možném čase.
  • Medieval RTX od Aurelien_Sama – Idylická středověká vesnice pod starou zříceninou je základem této „survival spawn“ mapy. Jakmile se ale hráč pokochá „god-rays“ paprsky zapadajícího slunce a stíny se začnou prodlužovat, musí se připravit na nebezpečí, které v nich číhá.
  • The Dark Village RTX od Wyld – další „survival spawn“ mapa je zasazena do opuštěné vesnice hluboko v zarostlém lese, kde tiše stojí dávno zapomenuté podobizny zmizelých. Pod touto vesnicí leží říše skrytých hrůz. Hráči budou procházet questem, řešit při tom interaktivní hádanky a objevovat tajemství. Atmosféru pomohou dotvořit bohaté stíny vykreslované pomocí ray-tracingu.
  • Observer RTX od IamSp00n – „Adventure“ mapa v podzemním světě, v níž hráči prozkoumají nově objevené prostředí a odkryjí záhady krypty, ve které jsou uvězněni. Během hraní postupně odhalí osud původních obyvatel Observeru.

O Minecraftu s RTX

Minulý měsíc vydaly společnosti NVIDIA, Microsoft Studios a Mojang Minecraft s RTX pro systém Windows 10 Bedrock Edition jako beta verzi. Spolu s tím bylo do hry také přidáno šest RTX světů. Minecraft s RTX nabízí pokročilou formu ray tracingu známou jako path tracing, nové fyzikálně založené materiály a NVIDIA DLSS 2.0. Kombinace těchto technologií umožňuje představit Minecraft, nejprodávanější videohru na světě, v moderním a skvěle vypadajícím grafickém hávu.

O autorech

NVIDIA do tvorby nových světů zapojila několik známých členu tvůrčí komunity:

PearlescentMoon – australská hráčka Minecraftu s vášní pro budování. Je hrdým členem Grianovy skupiny. PearlescentMoon pro svou schopnost vytvářet komplexní herní světy získala širokou základnu online příznivců. Své umění sdílí na YouTube kanálu PearlescentMoon, který má v současné době přibližně 90 000 odběratelů. Je také autorkou Color, Light a Shadow RTX.

Feed The Beast Crew – Feed the Beast je sbírka modpacků pro Minecraft navržených k jeho vylepšení. Poskytuje snadný způsob, jak hru modifikovat bez nutnosti manuálně instalovat každý mod. Po úspěchu projektu vytvořili jeho autoři tým The Feed The Beast specializující se na tvorbu map s unikátními výzvami.

Aurelien_Sama – belgický Youtuber a hráč, který se specializuje na Minecraft. Aurelien Samain se zaměřuje na terraforming a architekturu umožňující mix zábavného minecraftingu s navrhováním a stavbou objektů.

Wyld – dlouholetý Minecraft moderátor a streamer z Austrálie je bývalým vývojářem Feed The Beast Modpack a aktuálně aktivním streamerem na platformě Twitch. Je známý pro svou sérii modpacků Ultra Hard Survival.

IAmSp00n – Twitch partner a tvůrce obsahu pocházející z USA. Do tvorby modů pro Minecraft se zapojuje již několik let. Nedávno vyvinul Spectator Interactive Mode umožňující účast Minecraft komunity na streamování.

GTC 2020

Dnes také proběhne GTC keynote, které se ujme NVIDIA CEO, Jensen Huang. Dostupná bude z https://www.nvidia.com/en-us/gtc/.

Doporučené odkazy:

Článek o nových světech pro Minecraft s RTX GeForce.com s #RTXOn screenshoty ve vysokém rozlišení:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/minecraft-with-rtx-creator-worlds-pack-2-free-download/

Minecraft s RTX na GeForce.com:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/minecraft-with-rtx-beta-out-now-download-play/

 Minecraft s RTX trailer s novými světy:

https://youtu.be/2744rWPvNuE

 Reakce komunity na Minecraft s RTX :

https://youtu.be/hMGuQE5RkN4

 NVIDIA Digital Graphics Technology Conference keynote:

https://www.nvidia.com/en-us/gtc/