Společnost LG Electronics nabízí výjimečnou kvalitu LG OLED TV ve zcela nové velikosti

Nový rozměr displeje vám nabídne vynikající 4K kvalitu a k dispozici zůstávají i další velikosti pro maximální přizpůsobení vašemu prostoru

Praha, 28. května 2020Společnost LG Electronics nabízí výjimečnou kvalitu LG OLED TV ve zcela nové velikosti, 48 palců. Velikostí cílí především na zákazníky, kteří chtějí středně velký televizor vyhovující prostorovým možnostem. Zároveň se ale nechtějí vzdát kvality obrazu nebo skvělého herního displeje. S 4K Ultra HD OLED 48CX, řeší LG rostoucí poptávku po tom nejlepším zážitku ze sledování s možností výběru ideální velikosti obrazovky. LG tak rozšiřuje svou řadu OLED televizorů právě o ty se středně velkými rozměry. 4K Ultra HD OLED 48CX doplňuje už tak rozmanitou řadu modelů ve velikostech 55, 65, 77 a 88 palců.

Nové 48palcové TV dominuje skvělá kvalita obrazu typická pro LG OLED. Pochlubit se může dokonalou černou a nekonečným kontrastem díky samosvítícím pixelům. Televizor nabízí ještě živější a ostřejší kvalitu obrazu 4K díky výrazně vyšší hustotě pixelů. Osmimilionové množství pixelů na kompaktnější obrazovce je hustota srovnatelná s hustotou 96palcové 8K TV. Rozlišení 4K UHD (3840 x 2160 px) na 48palcové OLED obrazovce nabízí takový zážitek ze sledování v kategorii televizorů střední velikosti zcela poprvé.

Hráči budou nadšení 

LG OLED 48CX staví na odkazu televizorů LG OLED posledního desetiletí. Je skvělou volbou také pro nadšené hráče, protože spojuje vynikající kvalitu obrazu se skvělými herními funkcemi a technologiemi. U televizorů kompatibilních s NVIDIA G-SYNC® můžeme očekávat dokonale vykreslenou grafiku, která hráče vtáhne přímo do děje. Obnovovací frekvence televizoru se plně přizpůsobí na snímkovou frekvenci připojeného hardwaru. Technologie LG OLED využívá přesnost individuálního ovládání pixelů k vytvoření výjimečné kvality obrazu. Nízké zpoždění na vstupu a extra rychlá doba odezvy, tak nabízí bezchybný a pohlcující zážitek ze hry, který není doprovázený nežádoucím sekáním či trháním obrazu.

48palcový televizor LG OLED CX podporuje řadu populárních formátů HDR10 a Dolby Vision s rychlostí až 120 snímků za sekundu pro 4K UHD obsah. Využívá pokročilé specifikace HDMI, jako jsou režim automatické nízké latence (ALLM), vylepšené propojení s audio zařízením (eARC) a variabilní obnovovací frekvence (VRR). Televizory LG OLED 2020 podporují rozhraní HDMI VRR, což je dělá kompatibilními s širokou škálou herních zařízení, jako jsou grafické karty a konzole.

Ještě lepší grafika a zvuk

Mimo již zmíněné technologie jako je variabilní obnovovací frekvence a ultra rychlá doba odezvy, které poskytují ohromující grafiku, má LG OLED 48palcový model CX a s ním i všechny ostatní televizory LG OLED 2020 herní profil HDR Gaming Interest Group (HGiG). To znamená, že si mohou hráči vychutnat vysoce kvalitní grafiku při hraní HDR her prostřednictvím konzolí na svých LG televizorech. 

Aby se hráči cítili skutečně vtažení do hry, podporuje LG OLED 48CX také Dolby Atmos a novou LG funkci umělé inteligence Acoustic Tuning založenou na technologii „deep learning“. Umělá inteligence dokáže vnímat akustické prostředí, a upraví zvuk tak, aby byl ještě přesnější a realističtější. 

Novinky LG OLED 2020 podporují také funkci BT Surround. Umožňuje dvěma Bluetooth reproduktorům simultánní připojení tak, že mixuje reálný 2.0k vstup do virtuálního prostorového systému 4.0k pro skvělou zvukovou kulisu.

„LG opět představuje množství inovací. Nabízí jedinečný obraz na velikosti televizní obrazovky, která je mnohem přístupnější,“ říká Park Hyoung-sei, prezident LG Home Entertainment Company. „A právě díky nové velikosti televizorů bude moci mnohem více zákazníků zažít jedinečný výkon televizorů LG OLED,” dodává.

LG OLED 48CX vstoupí na klíčové evropské a asijské trhy v červnu. Severní Amerika a další země budou následovat.

O společnosti LG Electronics 

Společnost LG Electronics Inc. je globálním inovátorem v oblasti technologií a výroby, s působností na 140 místech a s více než 70 000 pracovníky po celém světě. S celosvětovým obratem v roce 2018 ve výši 54,4 miliard dolarů, se LG skládá z pěti společností – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions and Business Solutions. Společnost LG je předním světovým výrobcem televizorů, chladniček, klimatizací, praček a mobilních zařízení, včetně prémiových produktů LG SIGNATURE a LG ThinQ podporující umělou inteligenci.Nejnovější zprávy společnosti LG naleznete na adrese www.LGnewsroom.com