Bose TV Speaker: nový soundbar od legendárního výrobce audiotechniky

Bose představuje kompaktní, ale výkonný soundbar s označením TV Speaker. Novinka, na trhu nahradí dosud nejprodávanější soundbar Solo 5. Oproti němu je osazena třemi reproduktory, přičemž prostřední vylepšuje zvuk a srozumitelnost dialogů. TV Speaker lze umístit na televizní stolek nebo na stěnu, lze rozšířit o subwoofer a umožňuje bezdrátové přehrávání hudby pomocí Bluetooth.

Praha, 2. června 2020 – Bose uvede během června na český trh nový soundbar Bose TV Speaker.  Jak sám název napovídá, přístroj je určen především pro kvalitní ozvučení televizoru. Pro tento účel je osazen třemi reproduktory, z nichž jeden plní úlohu centrální jednotky domácího kina a vylepšuje zvuk a srozumitelnost dialogů. Další dva se starají o působivý a v případě potřeby i velmi hlasitý stereo zvuk. Kromě toho je možné nový TV Speaker využít také pro přehrávání hudby, a to buď bezdrátově s využitím Bluetooth nebo pomocí přehrávače připojeného na jeden ze vstupů. Při vývoji využil Bose své technologie a dlouholeté zkušenosti s výrobou malých reproduktorů s velkým zvukem. 

Soundbar Bose TV Speaker zajišťuje vysoce kvalitní poslech při všech úrovních hlasitosti. Sám o sobě reprodukuje na svou velikost velmi výrazný basový základ, který lze v případě potřeby dále posílit kabelem připojeným subwooferem Bose Bass Module 500 nebo 700.  Pro propojení soundbaru s televizorem lze využít buď HDMI konektor nebo digitální optický vstup. Úroveň hlasitosti je poté možné řídit stávajícím dálkovým ovladačem televizoru, případně také ovladačem dodaným s TV Speakerem. Ten umožňuje také řídit intenzitu basů a aktivaci speciálního módu pro výrazné zvýšení srozumitelnosti mluveného slova. V případě potřeby lze aktivovat hotelový mód.

Konektivita

Soundbar Bose TV Speaker má rozměry 5,6 x 59,4 x 10,2 cm a váží 2 kg. Pro připojení televizoru a případně dalšího hudebního přehrávače je k dispozici HDMI, digitální optický a 3,5 mm stereo analogový vstup. Pokud uživatel využije připojení pomocí HDMI (ARC), soundbar se automaticky zapne zároveň s televizorem. Volitelný subwoofer lze zapojit do 3,5 mm stereo výstupu. Bose TV Speaker lze umístit buď na stolek pod televizor nebo s využitím speciálního samostatně dodávaného držáku na stěnu.  

Bose TV Speaker bude k dispozici již během června a na trhu nahradí dosud nejprodávanější a nejlevnější soubdbar Solo 5. Jeho doporučená koncová cena bude 7 690 Kč.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.