Ericsson továrna budoucnosti 5G v Texasu se díky virtuální realitě propojila s Pobaltím

  • První inteligentní továrna společnosti Ericsson v USA nyní provozuje a vyrábí základnové stanice 5G, které umožňují rychlé nasazení této technologie
  • Klíčovým produktem je základnová stanice Street Macro umožňující plynulé, rychlé a nákladově efektivní nasazení 5G
  • Továrna demonstruje závazek společnosti Ericsson dodávat 5G do Severní Ameriky

Jak vzniká továrna budoucnosti? Jedním z nejmodernějších výrobních komplexů na světě je inteligentní továrna společnosti Ericsson v americkém Texasu zaměřená na technologii 5G. K zaškolení nových pracovníků pomohla virtuální realita, díky níž se nováčci spojili s kolegy z chytré továrny v estonském Tallinnu.

Nová inteligentní 5G továrna v USA v Lewisville v Texasu je v provozu od začátku letošního března. Vyrábí základní komponenty pro technologie 5G pro severoamerický trh. 

„Jsme rádi, že pro americké zákazníky vyrábíme pokročilé 5G produkty, abychom uspokojili poptávku po 5G sítích nové generace po celých Spojených státech. Je také vzrušující používat naše vlastní 5G produkty v továrně s bezdrátovým připojením ke zvýšení efektivity výroby. Letos je naším cílem zajistit plně automatizovaný a udržitelný chytrý provoz 5G sítí ve Spojených státech,“ říká ředitel chytré továrny USA 5G Smart v Ericssonu Erik Simonsson.

 Již v průběhu roku 2019 už Ericsson díky moderním technologiím zahájil školení nových zaměstnanců. Společnost Ericsson tak získala kvalitní pracovní sílu bez nutnosti, aby noví zaměstnanci složitě cestovali do jiných provozů.

 „V Ericssonu pouze nemluvíme, jdeme po jasně vytyčené moderní cestě, co říkáme, to také děláme. Proto jsme zvolili tento přístup,“ doplňuje Erik Simonsson z americké továrny 5G v Texasu.

HR manažerka firmy Ericsson Anna Cauová k tomu dodává: „Výzvou bylo, jak získat nové kolegy do továrny, která se teprve musela otevřít. Máme v provozu inteligentní továrnu s 5G technologiemi v estonském Tallinnu. Uvědomili jsme si, že nejúčinnější a nejproduktivnější zaškolení našich kolegů v novém americkém zařízení by bylo možné provést díky virtuální spolupráci a sdílení znalostí s našimi kolegy v Tallinnu. Nastal čas uskutečnit nábor a školení s pomocí virtuální reality.“

Z učebny v Dallasu v Texasu se budoucí profesionálové z USA 5G Smart Factory spojili s kolegy v Estonsku na vzdálenost 8 000 kilometrů. Manažer z továrny v estonském Tallinnu Jüri Josepson je virtuálně provedl výrobním závodem v pobaltské zemi. 

Ve Spojených státech se každý měsíc konala virtuální školení pro nové zaměstnance. V současnosti má Ericsson díky spolupráci s kolegy v Estonsku v Texasu 60 proškolených pracovníků. VR se také používá pro spolupráci a sdílení znalostí mezi ostatními inteligentními továrnami společnosti Ericsson.

„Smysluplné sdílení know-how vede k lepší účinnosti, bezpečnosti a udržitelnosti náboru,“ říká Cauová. „Jsme hrdí na to, že jsme v továrně 5G v Texasu spolupracovali s vysoce kvalifikovanými odborníky, kteří usnadnili výrobu 5G produktů od prvního dne díky inovativnímu přístupu VR, který jsme přijali. Tito odborníci nyní dokážou uspokojit 5G potřeby našich zákazníků v Severní Americe,“ sděluje Cauová s tím, že Ericsson zajistil novým zaměstnancům školení pro prostředí, které v té době neexistovalo, díky síle konektivity a virtuální reality.

Niklas Heuveldop, prezident a ředitel společnosti Ericsson North America, a Börje Ekholm, prezident a generální ředitel společnosti Ericsson, podepsali jeden z prvních 5G produktů nové chytré továrny Ericsson USA 5G v Texasu. (zdroj: Ericsson)

V průběhu roku 2019 už Ericsson díky moderním technologiím zahájil školení nových zaměstnanců. (zdroj: Ericsson)

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com