Urologickou diagnostiku nyní usnadní mobilní aplikace

Trápí vás obtíže spojené s močením? Na návštěvu lékaře se nyní můžete dobře připravit: mobilní a webová aplikace UROsoft.cz  pomůže zaznamenat podrobné relevantní informace o vašem zdravotním stavu spojené s problémy s močovým ústrojím a pomůže tak specialistovi snadněji určit diagnózu.

Mikční deník v mobilu i na webu

Mezi důležité diagnostické pomůcky specialisty – urologa, urogynekologa či gynekologa při diagnostice problému s močovým ústrojím patří takzvaný mikční deník nebo různé dotazníky kvality života spojené se stavem pacientova močového měchýře, stále ale většinou dostupné pouze v „papírové“ podobě. Právě tyto vyplněné formuláře je přitom třeba k odborníkovi přinést. 

Vy sami nyní můžete pomoci zefektivnit a zpřesnit diagnostiku u odborníka. Jak? Vyplněním mikčního deníku anebo dotazníku kvality života ještě před návštěvou specialisty v internetové nebo mobilní aplikaci UROsoft.cz. 

„Projekt Urosoft.cz konečně umožnil reálné využívání mikčního deníku v mé klinické praxi. Díky tomu jsem schopen získat objektivní data pacientek při léčbě inkontinence a hyperaktivního měchýře a hlavně data velmi pohodlně analyzovat.  Tak získám jasnou informaci o skutečném zdravotním stavu dané pacientky. A právě to je klíčové pro nastavení následné léčby. A to pak výrazně zlepšuje i spolupráci pacientky na léčebném procesu“ vysvětluje přínos elektronické aplikace doc. MUDr. Kamil Švabík, Ph.D. z Gynekologicko-porodnické klinika 1. LF UK a VFN v Praze.

Jak aplikace funguje

Zaregistrujete se do portálu a prostřednictvím aplikace UROsoft můžete ihned váš zdravotní stav sdílet s ošetřujícím lékařem nebo si před návštěvou lékaře vaše výsledky jednoduše vytisknout. Lékaři tak ušetříte čas s vyšetřováním a zároveň mu pomůžete zkvalitnit péči o vás.

Proč využít UROsoft.cz

    • Unikátnost projektu – v ČR neexistuje jiná platforma, skrze kterou by se pacient mohl bezpečně elektronickou cestou propojit s lékařem a vyplňovat mikční deníky a dotazníky kvality života.
    • Web i mobilní aplikace – UROsoft.cz máte k dispozici v rámci jedné registrace na webu i v mobilu.
    • Propojení se specialistou – lékař má k dispozici vaše záznamy online a jen tak dlouho, jak si vy sami přejete.
    • Možnost výběru odborníka – není třeba nikoho hledat, jednoduše si lékaře vyberete v aplikaci, například podle vašeho místa bydliště.
    • Sledování vývoje zdravotního stavu – vše je zobrazeno přehledně graficky, hned vidíte, zda a jak se vaše zdraví zlepšuje.
    • Záznamy vždy k dispozici – vyplněné dokumenty jsou v aplikaci kdykoli dostupné i zpětně.
    • Garance portálu odborníky – Projekt byl vytvořen ve spolupráci s předními českými odborníky na problematiku symptomů dolních cest močových v čele s doc. MUDr. Kamilem Švabíkem, Ph.D. a je garantován a podporován Českou urologickou společností a Českou urogynekologickou společností.

 

  • Bezplatná registrace 

 

Najděte si svého specialistu online

Ještě nemáte svého konkrétního lékaře, který by vám pomohl vyřešit vaše problémy s močením? UROsoft.cz umožňuje zvolit si odborníka (urologa, urogynekologa nebo gynekologa), který vaše problémy bude řešit spolu s vámi. S tímto lékařem se lze prostřednictvím aplikace jednoduše propojit a ten pak vidí vaše vyplněné záznamy. V aplikaci UROsoft.cz lze sledovat a zobrazovat výsledky vašich testů dlouhodobě. Přehlednou grafickou formou pak můžete sami, stejně tak jako váš ošetřující lékař, sledovat vývoj vašeho zdravotního stavu a lépe tak zvládat vaše případné problémy nebo nemoci.

Nepřehlížejte zejména tyto příznaky:

  • časté močení (více než 8× denně)
  • močení v noci (normální je se v průběhu spánku vůbec na močení nebudit)
  • neodkladné nucení na močení (náhle vzniklé, silné, neodkladné nutkání na močení, které lze jen obtížně oddálit)
  • slabý nebo přerušovaný proud moči, pocit neúplného vyprázdnění

V případě výskytu alespoň jednoho z výše uvedených příznaků se doporučuje vyhledat odbornou pomoc lékaře specialisty – urologa nebo gynekologa. Ten vás podrobně vyšetří a stanoví případnou diagnózu a léčbu.

Zaregistrujte se do aplikace, odhalte diagnózu včas

Mobilní aplikace může lékaři pomoci stanovit přesnější diagnózu. Díky tomu může být včas zahájena adekvátní léčba. Navštivte internetové stránky UROsoft.cz a pomozte svému lékaři správně a včas diagnostikovat vaše obtíže a zahájit vhodný léčebný proces.

Fakta o projektu UROsoft.cz:

  • Spuštění projektu proběhlo v červnu 2019 a od té doby se do něj zapojilo 340 lékařů a tisíce pacientů.
  • Projekt byl vytvořen ve spolupráci s předními českými odborníky na problematiku symptomů dolních cest močových v čele s doc. MUDr. Kamilem Švabíkem, Ph.D. (Gynekologicko-porodnická klinika 1. LF UK a VFN v Praze). Projekt je garantován a podporován dvěma odbornými lékařskými sdruženími – Českou urologickou společností a Českou urogynekologickou společností.
  • Unikátnost projektu – na českém trhu není dostupná žádná jiná alternativa, skrze kterou by se pacient mohl zabezpečenou elektronickou cestou propojit s lékařem a vyplňovat mikční deníky a dotazníky kvality života.