Online kampaň před létem připomíná, že tepelná čerpadla umí i chladit

(Praha 22. 6. 2020) ‒ Německá značka STIEBEL ELTRON spustila v Česku novou kampaň Teplo, které vás zchladí. Jejím cílem je kromě podpory prodeje i osvěta, že ekologická tepelná čerpadla umí nejenom vytápět, ale i chladit.

„Kampaň zdůrazňuje tři funkce v jednom zařízení ‒ vytápění, ohřev vody a chlazení a také ekologickou ohleduplnost, hospodárnost provozu a tichý chod,“ shrnuje Dana Stloukalová, marketingová manažerka firmy.

Propagace odstartovala speciální stránkou na firemním webu, firma ji podpoří také na sociálních sítích a použije jako obsah jarního newsletteru. Součástí kampaně je také série PR článků v odborných i spotřebitelských médiích a bannerová reklama.

Česká verze je adaptací německé kampaně, v obou případech je autorem interní marketingový tým. Propagace tepelných čerpadel poběží až do konce června.

V loňském roce se v Česku prodalo více než 23 tisíc tepelných čerpadel, což znamená meziroční nárůst téměř o 25 %. Podle nedávného průzkumu agentury STEM/MARK je tepelné čerpadlo technologií, která má pro domácnosti největší smysl, uvedlo 27 % respondentů. Přesto ale většina rodin k vytápění používá zatím jiná zařízení, tepelná čerpadla využívají necelá čtyři procenta domácností.

I proto nová kampaň mimo jiného připomíná možnost získat od státu dotaci ve výši až 127,5 tisíce korun v rámci programů Nová zelená úsporám a Kotlíkové dotace.

::

V Česku byla společnost STIEBEL ELTRON založena v roce 1991. STIEBEL ELTRON vyvíjí a vyrábí od roku 1924 produkty na nejvyšší technické úrovni. Patří celosvětově k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a obnovitelných zdrojů energie. Koncern je rodinnou firmou, má šest mezinárodních center výroby, 24 prodejních společností a zastoupení ve více než 120 zemích. Zhruba 40 % obratu pochází ze zahraničí. Na celém světě firma zaměstnává více než 3700 lidí.