Generálním ředitelem GSK Česká republika bude od července Neil McDonald

České zastoupení farmaceutické společnosti GSK povede nový generální ředitel.  Od 1. července bude tuto pozici zastávat Neil McDonald, dosavadní globální marketingový ředitel odpovědný za portfolio přípravků pro léčbu respiračních onemocnění. Končící česká ředitelka Emma Boishardy se připojí ke globálnímu

Vaccines Commercial týmu.

Neil McDonald nastoupil do GSK v roce 1999 a postupně získával zkušenosti z oblasti obchodu                               a marketingu v mnoha terapeutických oblastech na regionálních i globálních pozicích. Do evropské divize Pharmaceuticals přichází z týmu Specialty & Primary Care Therapeutic Area, kde měl na starosti komerční rozvoj nového přípravku pro léčbu astmatu, a to od vývoje až po uvedení na trh. Neil se do České republiky přesune i s rodinou v průběhu léta. 

Emma Boishardy se po odchodu z českého zastoupení usadí v Belgii, kde se jako globální marketingová ředitelka připojí ke Global Vaccines Commercial Teamu. Podle Jerzyho Toczyskiho (Vice President Central Europe, Cluster Area Director) provázela její českou misi řada mimořádných úspěchů. Příkladem mohou být výsledky dosažené s léčivými přípravky pro astmatiky nebo velký nárůst prodejů vakcín proti invazivním meningokokovým onemocněním. 

 

Emma Boishardy nastoupila do GSK v roce 1999. Postupně odpovídala za uvedení na trh více než 10 nových přípravků v různých terapeutických oblastech a vedla několik transformačních projektů. Od roku 2017 byla generální ředitelkou pro Českou republiku. 

 

Obě změny nabydou účinnosti 1. července 2020. Vzhledem ke stále omezeným možnostem cestování kvůli epidemii covid-19 bude přechodné období pružné a potrvá několik týdnů.