Vynikající zvuk, vytříbený design a velmi atraktivní cena: ELAC Debut Reference

První generace reprosoustav ELAC Debut byla v sezóně 2016 až 2017 oceněna nejprestižnější novinářskou cenou v oblasti audiovizuální techniky EISA v kategorii „evropské reproduktory roku“. Vylepšená generace Debut 2.0. si díky vynikajícímu zvuku vydobyla řadu ocenění v individuálních recenzích. Nyní přichází na trh třetí, nejvyšší řada ELAC Debut Reference, která bude v prodeji souběžně s modely Debut 2.0. K ještě lepšímu zvuku přidává při zachování vynikajícího poměru cena / výkon vytříbený design.  

Praha, 26. června 2020 – Společnost BaSys CS, výhradní distributor produktů ELAC pro ČR, uvádí na náš trh již třetí edici oceňovaných reproduktorových soustav Debut. Nové reprosoustavy ELAC Debut Reference jsou osazeny basovými reproduktory s pevnějšími kónickými membránami z aramidových vláken s odlévanými hliníkovými koši. To přináší velmi přesné, rychlé a dynamické basy s minimálním zkreslením. Výšková textilní kalota, která má průměr 25 mm, je vsazena do přepracovaného zvukovodu a otvory ochranné mřížky tvarované do struktury voštin umožňují účinnější rozptyl a vyzařování zvuku do prostoru. Ozvučnice reprosoustav obsahuje basreflexový port se štěrbinovým výdechem orientovaným vpřed do poslechového prostoru. Nové obvodové vyztužení spojující horní a boční panely všech stěn kabinetů tlumí vibrace skříně a eliminuje nežádoucí zvukové projevy. Výsledkem popsané konstrukce je vynikající zvuk v rozsahu celého frekvenčního spektra. 

ELAC Debut Reference přichází navíc s elegantním designem, který dosavadním generacím těchto reprosoustav chyběl. K dispozici jsou dvě povrchové úpravy. První kombinuje matnou bílou čelní desku a vinylovou folii připomínající strukturu běleného dubu. Druhé provedení tvoří imitace tmavě mořeného ořechového dřeva s matně černou přední deskou. Společným prvkem je ochranná mřížka potažená průzvučnou tkaninou připomínající šedý tvíd.

Při všech vylepšeních si nové reprosoustavy zachovávají vynikající poměr cena / výkon, což je činí atraktivní volbou pro všechny příznivce působivé a přesné hudební reprodukce.

Stereo sady i kompletní řešení domácího kina

Řada Debut Reference zahrnuje regálovou i podlahovou stereo soustavu a také centrální reproduktor. Uživatelé tak mohou zvolit nejvhodnější řešení s ohledem na prostorové vlastnosti i očekávání. Kombinace všech tří variant ve spojení s adekvátním zesilovačem nabízí velmi zajímavé řešení komplexního systému domácího kina.

Dvoupásmový kabinet regálové soustavy s rozměry 359 x 208 x 275 mm je osazen basovým reproduktorem o průměru 165 mm a 25 mm výškovou kalotou. Jeho frekvenční rozsah sahá od 44 Hz do 35 kHz. Nejvyšší vstupní výkon je 120 W na každý kanál. Podlahová varianta se třemi 130 mm basovými a jednou stejně velkou středo-pásmovou membránou doplněnou výškovým reproduktorem shodným s regálovou soustavou má rozměry 1016 x 185 x 242 mm a umožňuje zatížení až 140 W na kanál. Podlahový model je pro větší stabilitu opatřen sadou hliníkových vysutých nožek s odhmotňovacími hroty na koncích. Centrální reproduktor pro sestavu domácího kina s rozměry 185 x 527 x 242 mm obsahuje kromě popsané výškové membrány dva basové reproduktory o průměru 130 mm.

Řada ELAC Debut Reference bude v prodeji souběžně s modely Debut 2.0. K dostání je u autorizovaných prodejců distributora BaSys. Pár regálových reprosoustavy ELAC Debut Reference DB R 62 je na trhu za koncovou doporučenou cenu 13 600 Kč. Podlahová sloupová DF R 52 sada je k dostání za 32 800 Kč a centrální reproduktor DC R 52 stojí 10 900 Kč.

O společnosti Elac:

Elac vyrábí inovativní výrobky s vynikajícím zvukovým přednesem a hodnotou, se závazkem dosažení nejlepšího zvuku na světě, již 90 let. Součástí nabídky je široký rozsah reprosoustav a audio komponentů. Od začátku je Elac pověstný svými pokročilými technologiemi, nekompromisní kvalitou dílenského zpracování a hodnotným Evropským stylem.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.