Sberbank doplňuje svou péči o zaměstnance jedinečným Zaměstnaneckým asistenčním programem

Praha 15. 7. 2020 Sberbank v návaznosti na předchozí úspěšný ročník Dnů zdraví, kdy pro zaměstnance připravuje každý měsíc sérii workshopů s tématikou zaměřenou na mentální a fyzické zdraví, spustila zcela jedinečný asistenční program, který nabízí pomoc v náročných životních situacích. Zaměstnanci včetně rodičů na mateřské a rodičovské dovolené mohou řešit osobní problémy s odborníky z oblasti psychologie, financí, práva a zdraví. Služby jsou poskytovány zdarma i rodinným příslušníkům, jsou k dispozici nonstop a anonymně. 

Zaměstnanecký asistenční program je vhodný pro pomoc v jakékoli životní situaci, může to být jednorázová konzultace i řešení většího problému. Služba umožňuje lepší orientaci v dané problematice, podporu a nástin možných cest k řešení problému. Zaměstnanec tak nemusí složitě hledat, kdo mu může pomoci, odborníky má na dosah.

Pro zaměstnance je k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce telefonní linka k řešení krizových situací a domlouvání konzultací s odborníkem z oblasti psychologie, financí a práva. Zaměstnanci mohou využít také e-mail a webový formulář. Program zahrnuje též lékařské poradenství, kdy zaměstnancům do šesti hodin odpoví praktický lékař i specialista. Služba pomůže také s vyhledáním a objednáním k odbornému lékaři. 

„Nečekané situace prověřují vztahy, a to platí i pro vztahy mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. V takové chvíli je nutné, aby obě strany prokázaly dávku flexibility a solidarity. Pokud se zaměstnanec ocitne ve složité životní situaci, dobrý zaměstnavatel jej umí podržet. Proto jsme se rozhodli našim zaměstnancům poskytnout tento benefit odborné pomoci právě v těch náročných životních chvílích,“ vysvětluje Petr Čeřovský, ředitel HR Management Sberbank. Banka tímto programem pokračuje v již zavedeném systému péče o zaměstnance, kdy od loňského roku banka organizuje pro zaměstnance oblíbené Dny zdraví a neustále rozšiřuje nabídku online vzdělávání v oblasti tělesného i duševního zdraví.

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.