Cooler Master uvádí mini-ITX počítačové skříně kompaktních rozměrů

Eindhoven, Nizozemsko, 15. 7. 2020 – Společnost Cooler Master, lídr v oblasti designu a výroby počítačových komponent a periferií, uvádí na trh modely MasterBox NR200 a MasterBox NR200P. Počítačové skříně pro mini-ITX základní desky jsou zpracovány do velmi malých rozměrů, zatímco zachovávají dostatek prostoru pro výkonné profesionální pracovní i herní sestavy.

Kompaktní rozměry, vysoká kapacita

Oba modely disponují 18litrovým prostorem, čímž se řadí do kategorie malých skříní. Navzdory kompaktním rozměrům umožňuje efektivní využití prostoru volit velké hardwarové jednotky, jako jsou klasické pasivní chladiče procesoru do výšky věže 157 mm, 3slotové grafické karty délky 330 mm, dva 120mm ventilátory a 280mm radiátory vodního chlazení.

Řada NR200 replikuje rozvržení klasické velkoformátové skříně a usnadňuje tak nejen začátečníkům přechod do menších rozměrů. Jedinou změnou je umístění zdroje napájení do přední části. Každý panel lze odejmout, čímž je maximálně usnadněna instalace různých součástek, kabeláže apod.

Díky PCI slotům na zadní straně poskytují oba produkty dostatek prostoru pro případnou svislou instalaci grafické karty. Model NR200P přidává v balení také PCI-E riser pro její okamžité vertikální připojení.

NR200 a NR200P jsou vyhotoveny v černém i bílém provedení a s dostatkem perforovaných oblastí na téměř všech stranách pro účinné proudění vzduchu. Pokročilejší model NR200P kromě klasického bočního nabízí také panel z průhledného tvrzeného skla. Uživateli tak poskytuje volbu, zda vystavit hardware na obdiv okolí, či nikoli.

Počítačové skříně nabízí:

  • Kompaktní velikost a řadu možností – zatímco NR200 uspokojí konzervativněji orientované uživatele zaměřující se primárně na účinnost a výkon, NR200P otevírá brány kreativitě všem nadšencům i začátečníkům. Model s přívlastkem P vlastní dva typy bočních panelů pro neomezené proudění vzduchu nebo čistý průhledný panel z tvrzeného skla pro důraz na design.
  • Účinné chlazení – Obě novinky poskytují prostor pro 7 ventilátorů určených různým konfiguracím. V balení jsou k dispozici jeden 92mm a jeden 120mm ventilátor. I přes malé rozměry lze namontovat chladič CPU do výšky 157 mm a 280mm radiátory vodního chlazení.
  • Podporu tříslotových grafických karet – Dostatek prostoru umožňuje v sestavě zvolit tříslotovou grafickou kartou o celkové délce 330 mm a šířce 156 mm. Zadní 92mm ventilátor na zadní straně ukrývá PCI sloty k vertikální instalaci grafické karty. PCI riser je součástí balení NR200P a prodávaný zvlášť pro NR200.
  • Snadnou montáž bez vybavení – Všechny panely a ventilátory na vrchní straně jsou upevněný pomocí pevných a snadno odnímatelných pinů.
  • 360stupňovou dostupnost – Každý panel, rámeček a část skříně je odnímatelná. Vnitřní konstrukce je připevněna šroubky podporujícími další rozložení a uvolňujícími přístup do detailu.
  • Podporu základních desek – Skříně jsou kompatibilní s Mini-ITX a Mini DTX formáty. Maximálního rozměru 244 x 226 mm je dosaženo i díky možnosti umístění zdroje do přední části sestavy.
  • Podporu vlastního řešení chlazení – V kompaktním prostoru našly své místo i dvě pozice pro pumpu chlazení.
  • Vysoce kvalitní materiály – Silná, práškovaná SGCC ocel udržuje povrch čistý a odolný i během přepravy.

Cooler Master MasterBox NR200P bude v černém i bílém provedení k dispozici začátkem srpna 2020 za doporučenou koncovou cenu 2690 Kč s DPH v České republice a za 99,99 euro s DPH na Slovensku.

O značce Cooler Master

Společnost Cooler Master se sídlem v Tchaj-pej na Tchaj-wanu dodává na trh inovativní počítačové komponenty již od roku 1992. Široké portfolio výrobků zahrnuje počítačové skříně, kompletní výběr produktů pro chladicí systémy počítačů, napájecí zdroje a počítačové periferie, jako jsou myši, klávesnice, sluchátka a další. Cílem značky je nabídnout zákazníkům a fanouškům co nejlepší výběr kvalitních zařízení, aby v duchu svého motta “Make It Yours” poskytla každému skutečně to, co hledá.