Vydejte se na neprozkoumaná místa planety se Stevem Backshallem

Chcete objevovat neznámá místa na Zemi, ale máte rádi pohodlí? Nechcete se potýkat s hmyzem, vlhkem, horkem, nebo naopak zimou? Nevadí! Průzkumník a znalec přírody Steve Backshall to totiž udělal za vás. A vy si teď můžete vychutnávat dechberoucí výhledy a panenskou přírodu z pohodlí vlastního gauče od 19. července každou sobotu a neděli v 13:15 hod. na televizní stanici Spektrum.  

Jeskynní malby a bezejmenná řeka

Po dobu jednoho roku Steve se svým týmem procestoval celý svět a teď se může s televizními diváky podělit o neznámá místa a dobrodružství, která nikdo předtím nezažil. V desetidílném dokumentárním pořadu Expedice se Stevem Backshallem se tak potopíme do téměř 400metrové hloubky kaňonu v Ománu a zatopených krasových jeskyní v Yucatánu. Poplujeme v kajaku největším světovým fjordem v riskantním období jarního tání, po doposud nesplavené řece v Himalájích i po řece, která je tak vzdálená civilizaci, že zatím ani nemá jméno. Vydáme se za divokými zvířaty v Surinamské džungli a prozkoumáme jeskyně na Borneu a v Mexiku. V neposlední řadě vystoupáme na vrchol ledové hory v Grónsku, kterého nikdo jiný nedosáhl a vyšplháme se po skalních stěnách v Dafáru.

Cesta do neznáma

Vydejte se s TV Spektrum na divokou a nebezpečnou jízdu a uvidíte nejvzácnější zvířata i formy života, které jsou i pro vědce zatím neznámé. Budete si moci prohlédnout unikátní jeskynní malby a další nikdy nespatřené artefakty. A mimo jiné také pochopíte vliv lidské činnosti a globální změny klimatu nejen v arktických oblastech. 

Užijte si neopakovatelnou cestu každý víkend v 13:15 hod. na televizní stanici Spektrum.

Dokumentární pořady stanice Spektrum se těší přízni diváků i ocenění kritiků. Nejnovějším úspěchem je cena za nejlepší dokument italského filmového festivalu Oniros Film Awards, kterou získala druhá řada seriálu O tabu bez tabu. Televizní stanice Spektrum pořad vysílala v Čechách, na Slovensku a v Maďarsku v roce 2019.