Kingston přidává k šifrovaným USB flash diskům varianty s kapacitou 128 GB

  • DataTraveler Locker + G3: Automatické zálohování z USB disku do cloudu 
  • DataTraveler Vault Privacy 3.0: Cenově dostupné zabezpečení na firemní úrovni 
  • DataTraveler 4000 G2: Zabezpečení FIPS 140-3 a doplňková správa disku

Sunbury-on-Thames, Spojené království – 20. července 2020 – Společnost Kingston Digital Europe Co LLP, která je výrobcem flash paměťových zařízení a pobočkou Kingston Technology Company, Inc., světového lídra v oblasti paměťových produktů a technologických řešení, dnes ohlásila přidání 128GB verzí do svého portfolia šifrovaných USB flash disků. Disky jsou součástí ucelené sady zabezpečených řešení, která vyhoví požadavkům všech typů uživatelů.

Po zavedení legislativy jako je GDPR nebo CCPA si organizace i jednotlivci ještě více uvědomili potřebu ochrany soukromí a citlivých údajů. S narůstajícím počtem lidí pracujících z domova vyvstala také nutnost lepšího zabezpečení ukládaných a přenášených dat. Jednoduchým opatřením, jak se zbavit obav ze ztráty nebo zneužití údajů, je používat pro každodenní práci s osobními, firemními nebo klientskými informacemi vhodný šifrovaný USB flash disk.

DataTraveler® Locker+ G3® (DTLPG3) má dvojstupňové zabezpečení dat pomocí hardwarového šifrování a ochrany heslem. Jako doplňkovou funkci nabízí zálohování do cloudu, což umožňuje automaticky zálohovat data z USB disku na Disk Google™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox nebo Box. Uživatelé se tak nemusí bát, že při ztrátě disku přijdou o veškerá data, protože je budou mít k dispozici také na cloudovém úložišti.

DataTraveler Locker + G3 se snadno konfiguruje i používá bez nutnosti instalace jakékoli aplikace, protože obsahuje veškerý potřebný software a zabezpečovací funkce. Disk funguje v operačních systémech Windows i Mac OS X, takže uživatelé mohou přistupovat k souborům z více zařízení, aniž by museli instalovat nějaký program na každý používaný počítač.

USB disk Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) nabízí cenově dostupné zabezpečení na firemní úrovni pomocí 256bitového AES hardwarového šifrování v režimu XTS. Disk je vybaven také ochranou proti zápisu, aby se zabránilo potenciálnímu riziku malwarového útoku. Organizace si mohou přizpůsobit USB disky tak, aby vyhovovaly jejich interním IT požadavkům, například přidáním firemního loga a sériového čísla, nastavením minimální délky hesla a maximálního povoleného počtu pokusů o jeho zadání nebo nakonfigurováním identifikace produktu pro integraci se standardním softwarem pro správu koncových bodů podle seznamu povolených zařízení.

„S růstem počtu lidí pracujících z domova nabývá na důležitosti také zabezpečení dat na přenosných médiích. Kingston proto úspěšně pokračuje v rozšiřování svého portfolia šifrovaných USB řešení, která uživatelům pomáhají zajistit požadované zabezpečení,“ řekl Oscar Escayola, obchodní manažer pro flash produkty Kingston v regionu EMEA. „V rámci naší ucelené řady zabezpečených disků nabízíme vysokou úroveň šifrování, rychlé rozhraní USB 3.0 a zablokování jednotky po 10 pokusech o získání přístupu, aby si uživatelé mohli být jisti, že jejich data jsou v bezpečí.“

DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) s certifikací FIPS 140-2 Level 3 a 256bitovým AES-XTS šifrováním bude k dostání od 27. července. USB disk je možné přizpůsobit potřebám zákazníka přidáním firemního loga a sériového čísla, nastavením minimální délky hesla a maximálního povoleného počtu pokusů o jeho zadání nebo nakonfigurováním identifikace produktu pro integraci se standardním softwarem pro správu koncových bodů podle seznamu povolených zařízení. Pro splnění požadavků na zabezpečení a lepší centrální správu diskových jednotek mohou správci IT vybavení použít doplňkovou aplikaci SafeConsole1. Po snadné aktivaci je možné na dálku konfigurovat hesla a zásady pro používání disků, zpracovávat audit pro zajištění souladu s bezpečnostními předpisy a používat další nástroje, které zjednodušují integraci, provoz a správu disků i na vzdálených místech.

DTLPG3 je k dispozici s kapacitami 8 až 128 GB2, DTVP 3.0 a DT4000G2DM jsou k dispozici s kapacitami 4 až 128 GB2. Všechny modely mají pětiletou záruku a bezplatnou technickou podporou. Více informací najdete na kingston.com.

1 SafeConsole Secure USB Management Server Version 5.0.1 +, je třeba zakoupit zvlášť. 

2 Část kapacity uvedené na flash paměťovém zařízení se používá pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. Skutečná dostupná kapacita pro ukládání dat je tedy menší, než jaká je uvedena na produktech. Další informace najdete v příručce Kingston Flash Memory Guide na kingston.com/flashguide.

Informace o společnosti Kingston můžete najít zde: 

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory  

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope   

Twitter: https://twitter.com/KingstonTech  

Instagram: https://www.instagram.com/kingstontechnology  

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

O společnosti Kingston Digital Europe Co LLP. 

Kingston Digital Europe Co LLP je výrobcem flash paměťových zařízení a pobočkou Kingston Technology Company, největšího světového nezávislého výrobce paměťových produktů. Kingston vyvíjí, vyrábí a dodává paměťové produkty pro stolní počítače, notebooky, servery nebo tiskárny a také flash paměti pro počítače, digitální kamery/fotoaparáty nebo mobilní zařízení. V rámci svojí globální sítě dceřiných firem a poboček má Kingston výrobní zařízení v Kalifornii, na Taiwanu a v Číně a obchodní zástupce ve Spojených státech, v Kanadě, v Evropě, v Rusku, v Turecku, na Ukrajině, v Austrálii, v Indii, na Taiwanu, v Číně a v Latinské Americe. Pro získání dalších informací volejte +44 (0)1932 738888 nebo navštivte www.kingston.com