realme působí již na 59 trzích po celém světě. Počet uživatelů dosáhl 40 milionů

Praha, 22. července 2020 – Nejrychleji rostoucí globální značka smartphonů realme pokrývala počátkem července 2020 již 59 trhů po celém světě s výjimkou Severní Ameriky. Počet globálních uživatelů smartphonů realme překročil 40 milionů. To je další milník v rychlém růstu společnosti realme poté, co značka dosáhla sedmé příčky mezi největšími mobilními značkami v prvním čtvrtletí roku 2020.

Ještě na začátku ledna letošního roku působila společnost realme na 27 trzích. Za pouhého půl roku se značka realme rychle rozšířila na současných 59 trhů. Pomohlo k tomu dodržování lokalizované tržní strategie, silné produktové portfolio a obchodní model „lehkých aktiv, krátkých kanálů a zaměření na e-commerce“. V Indii se realme dlouhodobě udržuje mezi pěti nejsilnějšími značkami v segmentu. Značka rovněž vstoupila mezi první čtyři největší výrobce smartphonů na egyptském trhu, a to za méně než rok. 

V jihovýchodní Asii se společnost realme zařadila do pětice největších výrobců smartphonů coby nejrychleji rostoucí značka. Na Filipínách, ve Vietnamu, Indonésii a Myanmaru vstoupila realme do top 5 za jediný rok; na kambodžském trhu to trvalo jen kvartál. V prvním čtvrtletí roku 2020 se společnost realme umístila na 5. místě v segmentu i na thajském trhu. Tyto trhy pokrývají více než 80 % oblasti smartphonů v jihovýchodní Asii a realme se tak zde stala předním hráčem.

Na začátku května letošního roku překročil počet globálních uživatelů mobilních telefonů realme 35 milionů, nyní po dvou měsících toto číslo stouplo na 40 milionů. Společnost realme udržela v první polovině tohoto roku tempo růstu a plánuje dosáhnout počtu 100 milionů prodaných mobilních telefonů během 2 až 3 let. 

Kromě smartphonů uvedla za poslední půlrok společnost realme na trh také desítky produktů AIoT. V roce 2020 plánuje do portfolia zařadit ještě dalších 50 produktů AIoT – v roce 2021 pak více než 100 těchto zařízení. Realme bude nadále udržovat trend růstu s cílem poskytovat zejména mladým lidem moderní technologické produkty, které odpovídají jejich preferencím, nabízejí vynikající poměr cena/užitná hodnota a nastavují designové trendy.

Více informací naleznete na www.realme.com, všechny novinky ze světa realme naleznete také na naší české facebookové stránce.

-KONEC-

O značce realme

Realme je značka, která se specializuje na poskytování kvalitních technologických produktů a služeb pod inspirativním heslem Dare-to-Leap. Značka byla oficiálně založena 4. května 2018. Jejím zakladatelem je Sky Li, společně s partou mladých lidí s bohatými zkušenostmi v odvětví výroby smartphonů. Realme se u svých produktů zavazuje nabízet vysoký výkon, stylový design, praktické služby a neustále prozkoumávat všechny možnosti a novinky v oblasti moderních technologií. 

Podle studie Counterpoint patří realme i nadále mezi top 7 značek mobilních telefonů. Její registrovaní uživatelé nyní dosáhli počtu 40 milionů, což realme činí nejrychleji rostoucí značkou smartphonů na světě.