Dnes jdou do prodeje nové MateBooky od Huawei

Dd dnešního dne jsou k dostání na českém trhu všechny modely MateBooků společnosti Huawei pro rok 2020. V rámci zahajovací akční nabídky dává Huawei během srpna navíc ke každému zakoupenému zařízení dárek.

Řada MateBooků pro rok 2020 se vyznačuje celokovovým tělem, tenkými rámečky displeje, rychlým nabíjením a spolehlivou čtečkou otisků prstů ve vypínacím tlačítku. Vlajkovou lodí  je Matebook X Pro, ten je primárně určen manažerům a technologickým nadšencům, kteří vyžadují výkon a velkou výdrž baterie ve stylovém těle. Jako dárek k tomuto notebooku Huawei dává chytrý telefon P40 Lite. Doporučená prodejní cena tohoto zařízení je 49 999 Kč.

Pro studenty a další uživatele požadující kompaktní stroj připravila společnost Huawei MateBook 13. V porovnání s Matebookem X Pro je ještě o něco menší, ale zachovává si poměr stran displeje 3:2. Ten se hodí pro práci s kancelářskými aplikacemi a prohlížení webových stránek – vejde se na něj více užitečného obsahu na výšku než na běžné širokoúhlé displeje. MateBook 13 se prodává do konce srpna v prodejní síti společnosti Datart a od začátku září bude dostupný i u dalších prodejců za cenu 21 999 Kč. Huawei navíc přidává k MateBooku 13 chytré hodinky Watch GT 2e.

Další dva modely, MateBook D 14 a D 15, jsou určeny primárně pro malé podnikatele a domácí použití. Přestože jsou jejich displeje širokoúhlé a až o dva palce větší v porovnání s MateBookem 13, výkonově jsou s ním identické a velkou předností je jejich cenová dostupnost. K oběma modelům dostanou zákazníci jako dárek batoh, myš a sluchátka FreeBuds 3i. Doporučená cena MateBooku D 14 je 17 999 Kč a MateBooku D 15 je 16 499 Kč.