UberX startuje v Brně

30. července 2020, Praha – Služba Uber je od dnešního dne dostupná také uživatelům v Brně. Obyvatelé i návštěvníci města si tak nyní mohou snadno objednat svezení službou UberX. Ta spoléhá výhradně na profesionální licencované řidiče taxi a je navržena plně v souladu s nejnovější českou legislativou, která stanovila jasné a rovné podmínky pro provoz taxislužeb.

Společnost Uber vstupem do Brna reaguje na vysokou poptávku po službě, kdy si jen během minulého roku v aplikaci chtělo v Brně jízdu s Uberem objednat více než 85 000 lidí. Nyní mohou Brňané využívat Uber mimo jiné jako další doplněk k hromadné dopravě a tedy možnost, jak se po městě pohodlně pohybovat i bez vlastního automobilu.

Spolupráce s taxislužbou

Stejně jako v Praze, i v Brně bude Uber spolupracovat pouze s profesionálními řidiči s platnou licencí. V moravské metropoli si Uber jako svého partnera pro spuštění služby vybral společnost City Taxi, která je jednou z největších českých taxislužeb a v Brně má více než 60 licencovaných řidičů.

„Na spolupráci s Uberem se velmi těšíme, protože jeho technologie nám umožní snadný přístup k novému okruhu zákazníků, pomůže nám snížit prodlevy mezi jednotlivými jízdami i čekací časy pasažérů a přinese nám nový zdroj příjmů pro řidiče. Tuto příležitost v dnešní těžké a nevyzpytatelné době obzvláště oceňujeme a věříme, že nám pomůže dále rozvíjet naše podnikání,” komentuje partnerství s Uberem Jiří Sochan, jednatel společnosti City Taxi.

Uživatelé Uberu si tak mohou objednat jízdu jednoduše a rychle jediným tlačítkem v aplikaci a mají jistotu, že je poveze řidič taxi, který splnil všechny zákonné podmínky potřebné k přepravě pasažérů. V Praze se již do platformy zapojilo také mnoho nezávislých licencovaných taxikářů a stejné rozšíření služby UberX je plánováno i v Brně.

„Chceme nabídnout obyvatelům Brna nový způsob snadné, bezpečné a cenově dostupné dopravy po městě bez nutnosti používat vlastní automobil. Před spuštěním služby jsme absolvovali několik konstruktivních a velmi pozitivních jednání s městem i s místními taxikáři a jsme moc rádi, že dnes můžeme UberX v Brně konečně spustit,” komentuje spuštění služby v Brně český country manažer Uberu Štěpán Šindelář.

Bezpečí jako priorita

Bezpečí uživatelů, řidičů i všech místních obyvatel je pro Uber prioritou, což zohledňují také funkce v rámci aplikace Uber. Každý cestující v ní ještě před začátkem jízdy nalezne veškeré potřebné informace včetně jména řidiče, jeho fotografie a hodnocení, modelu vozu a SPZ. Uživatelé navíc mohou sledovat svou jízdu v reálném čase, a to ještě předtím, než je řidič vyzvedne, a jízdu sdílet se svým vybraným kontaktem.

V reakci na aktuální epidemiologickou situaci vydal Uber rovněž řadu hygienických a bezpečnostních opatření, aby řidičům i cestujícím zajistil maximální bezpečí. Jak pasažéři, tak i řidiči musí během cesty mít nasazenou roušku a potvrdit, že se seznámili se všemi doporučenými zdravotními a bezpečnostními opatřeními. Všichni řidiči jsou v aplikaci nabádáni k pravidelnému mytí rukou, dezinfekci vozidla a větrání během jízdy. V České republice navíc Uber využívá technologii, která ověřuje, zda má řidič, který chce vozit pasažéry, patřičně zakrytá ústa ochranou pomůckou. Řidiči byli vybaveni dezinfekcí a společnost Uber nainstalovala do většiny vozů ochranné plastové zástěny zdarma.

5 důvodů, proč využívat aplikaci Uber

  • Dostupná kdykoliv: Díky Uber aplikaci si mohou cestující objednat jízdu zmáčknutím několika tlačítek a řidič dorazí na smluvené místo během pár minut.
  • Profesionální řidiči: Všichni řidiči, kteří využívají aplikaci Uber, mají profesionální licenci pro přepravu pasažérů. Jméno řidiče, hodnocení, typ vozidla a SPZ jsou dostupné v aplikaci před každou jízdou.
  • Pocit bezpečí při každé jízdě: Aplikace Uber nabízí řidičům i cestujícím řadu bezpečnostních funkcí – od hodnocení řidiče přes GPS sledování až po podporu v případě nouze. Uživatelé mohou snadno sledovat svou cestu, sdílet ji s blízkými kontakty a kdykoliv se spojit s Uber podporou. Více informací zde.
  • Nízké ceny a jednoduchá platba: S aplikací Uber uživatel předem vidí, kolik bude cesta stát. Cena se nezvyšuje, ani když se změní délka trasy nebo vznikne dopravní zácpa, takže cestujícího nečeká žádné nepříjemné překvapení. Platbu včetně případného dýška vyřeší uživatel přímo v aplikaci kreditní kartou, službami PayPal, Apple Pay nebo Google Pay, případně hotovostí po ukončení jízdy. Pokud cestuje více pasažérů, lze v aplikaci platbu za jízdu snadno rozdělit.
  • Spolehlivá kdekoliv a kdykoliv: Aplikace Uber je dostupná ve dvou městech v ČR a ve více než 10 000 měst v 68 zemích po celém světě. Ať uživatel cestuje kamkoliv, aplikace vždy funguje v jeho jazyce.

Jak Uber funguje

  • Stáhněte si Uber aplikaci na svůj mobilní telefon a vytvořte účet
  • Aplikace startuje s jednoduchou otázkou „Kam?“
  • Jakmile zadáte destinaci, aplikace vám ukáže konečnou cenu za jízdu
  • Po objednání jízdy se vám zobrazí veškeré informace o řidiči a jeho vozu a můžete sledovat jeho cestu na dohodnuté stanoviště
  • Jakmile řidič dorazí, ověřte si, že jeho vizáž i vůz odpovídají informacím v aplikaci
  • Svou cestu můžete sledovat a sdílet včetně odhadovaného času příjezdu se svými přáteli nebo rodinou
  • Zaplatíte hotově nebo bezhotovostně přímo v aplikaci
  • Ohodnotíte jízdu nebo zanecháte jakoukoliv další zpětnou vazbu

___

 O společnosti Uber

Posláním Uberu je vytvářet příležitosti prostřednictvím pohybu. Začali jsme v roce 2010, a to řešením jednoduchého problému: jak se spolehlivě a bezpečně svézt jediným dotykem tlačítka? O více než 10 miliard jízd později vytváříme produkty, s nimiž se lidé dostanou vždy tam, kam chtějí. Uber je platforma, která mění způsob, jakým se lidé, jídlo i předměty pohybují městy, a otevírá tak pro svět nové možnosti. Více informací o společnosti naleznete na www.uber.com.