Společnost DATA-PLAN Bohemia se stala součástí Plus4U

Praha | 3. srpna 2020 – Společnost Plus4U se dohodla na akvizici společnosti DATA-PLAN  Bohemia, specialisty na tvorbu softwaru pro zdravotnická zařízení.

Společnost DATA-PLAN Bohemia má téměř 30leté zkušenosti s vývojem informačních systémů pro ambulantní sféru a nemocnice. Plus4U se pod značkou Plus4U Medical aktivně věnuje sektoru českého zdravotnictví s dlouhodobým cílem přispět k jeho modernizaci a digitalizaci. Lékaři již nyní prostřednictvím online aplikací +4U Lékař obsluhují více než 1 000 000 pacientů.

„Naším posláním je zjednodušovat lékařům jejich práci pomocí kvalitního softwaru, který má přidanou hodnotu jak pro lékaře a zdravotnický personál, tak pro samotné pacienty. Spojením firem upevňujeme naši pozici a postupnými kroky se tak přibližujeme k tomu být jedním z největších poskytovatelů informačních systémů a služeb pro lékaře v České republice. Vzájemným propojením rezervačního systému +4U Lékař a systému WinMed®² nabídneme lékařům komplexní řešení pro jejich ordinace, jež bude obsahovat to nejlepší z obou existujících systémů,“ řekl Jan Měřinský, ředitel společnosti Plus4U.

Plus4U akvizicí mj. získává základnu 350 zdravotnických zařízení, kterým pomůže rozvíjet jejich ordinace včetně možnosti integrace s rezervačním systémem, virtuální recepcí a systémem pro vystavování e-receptů. Tým ze společnosti DATA-PLAN Bohemia spojením s Plus4U z holdingu Unicorn získá stabilní zázemí jedné z největších evropských softwarových společností a přístup k nejmodernějším metodám výroby softwaru včetně přizpůsobení stávajících aplikací pro využití v mobilních zařízeních lékařů i pacientů.

Cena transakce nebude zveřejněna.

O společnosti DATA-PLAN Bohemia

DATA-PLAN Bohemia byla založena v roce 1992 jako společnost se zaměřením na tvorbu zdravotnických počítačových programů. K jejím produktům patří nemocniční informační systém Medis, program MiniMed pro vedení agendy lékařů v malých ambulantních ordinacích, program WinMed® pro zdravotnická zařízení všech velikostí a informační systém Net WinMed® pro léčebny dlouhodobě nemocných, psychiatrické léčebny, hospice a další odborné léčebné ústavy. V roce 2004 společnost uvedla na trh software DPB Exchange určený pro směnárny a devizová místa.

O společnosti Plus4U

Česká společnost Plus4U a.s. je součástí holdingu Unicorn – renomovaného evropského specialisty poskytujícího ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Plus4U se zaměřuje na výrobu chytrých online aplikací, díky nimž mohou lidé, živnostníci, firmy a organizace jednoduše komunikovat, sdílet informace a vzájemně spolupracovat. Díky Plus4U je možné zorganizovat si firmu i své osobní zájmy. Prioritou Plus4U je maximální dostupnost, absolutní bezpečnost a ochrana svěřených dat. Internetová služba Plus4U je postavena z digitální stavebnice informačních systémů Unicorn Universe.